Tokia informacija Neringos užkardos pasieniečius sekmadienio pavakarę pasiekė iš Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centro.

Atsišvartavęs nuo Kopgalio krantinės, įvykio vieton išskubėjo pasieniečių kateris „Boomeranger 020“ su trijų VSAT pareigūnų įgula. Netrukus, už Kiaulės nugaros salos, pasieniečiai priplaukė prie katerio „HANNE II“ su Norvegijos vėliava.

Prastėjant oro sąlygoms ir atsiradus grėsmei žmonių sveikatai bei gyvybei, buvo nutarta bėdos ištiktą katerį buksyruoti iki krantinės, esančios maždaug už kilometro nuo įvykio vietos. Tad pasieniečiai nedelsdami pradėjo buksyravimo darbus. Po gero pusvalandžio kateris „Boomeranger 020“ prisišvartavo prie Juodkrantėje esančios krantinės.

Taip pat saugiai buvo prišvartuotas ir išgelbėtasis kateris su jame buvusiais dviem lietuviais. Pasieniečiai jiems siūlė medicinos pagalbą, tačiau jos neprireikė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją