Sekmadienį vėlai vakare VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai kelyje Marijampolė–Suvalkai ties Salaperaugio kaimu Kalvarijos sav. patikrinti sustabdė Lenkijos link vykusį Lietuvoje registruotą maršrutinį autobusą Ryga–Viena.

Tikrinant keleivių dokumentus, pasieniečiams įtarimų sukėlė dviejų, atokiau vienas nuo kito sėdėjusių moters ir vyro pateiktos Prancūzijos piliečių tapatybės kortelės.

Keleivių veido bruožai mažai priminė pavaizduotus dokumentų nuotraukose. Dėl to Kalvarijos pasieniečiai ėmėsi papildomų patikros veiksmų.

Į Austriją vykusio autobuso vairuotojas pasieniečiams teigė, kad šiai porelei Latvijoje autobuso bilietus parūpino prie išlaipintos moters sėdintis vyras. Paaiškėjo, kad svetimais dokumentais mėgino pasinaudoti 30-ties Kongo pilietis ir 27-erių jo tautietė. O bilietus jiems parūpino 66-erių Šveicarijos pilietis.

Visus tris VSAT pareigūnai sulaikė.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną ir du tyrimai dėl dokumentų pagrobimo bei jų panaudojimo.

Už šiuos nusikaltimus gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 6 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją