Negavo pranešimo

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė Akvilė Aleksejeva teigė, kad, nors pareigūnai apie šį įvykį pranešimo nėra gavę, tačiau vis dėlto pradėjo tyrimą iš vaizdo medžiagos, patalpintos viešoje erdvėje.

„Dėl šio įvykio į policijos pareigūnus niekas nesikreipė. Turėtų kreiptis asmuo, matęs įvykį arba automobilio savininkas. Jei pagal internetinėje erdvėje patalpintą vaizdo įrašą bus nustatyta įvykio vieta ir surastas kaltininkas, jo lauks administracinė bauda nuo 30 iki 140 eurų. Remiantis viešoje erdvėje pasidalintume vaizdo įrašu, policijos pareigūnai pradėjo tyrimą“, – kalbėjo A. Aleksejeva.

Policijos pareigūnai prašo panevėžiečių nebūti abejingais ir kreiptis į policijos pareigūnus, pastebėjus tokius nusižengimus viešose vietose.

„Prašome ir skatiname Panevėžio miesto gyventojus nelikti abejingais, pastebėjus nusižengimus. Visada galima apie įvykį pranešti Bendruoju pagalbos numeriu 112 arba nusikaltimą fiksuoti ePolicija.lt“, – prašė gyventojų atsakingumo Panevėžio policijos atstovė.

Nesiruošė trauktis nuo mašinos

Beje, naujienų portalui JP pavyko pakalbinti moterį, kuri, kaip pati teigė, pro savo balkoną matė, kaip jaunuolis gamtinius reikalus atliko užlipęs ant automobilio kapoto. Beje, panevėžietė dar bandė drausminti jaunuolį, tačiau tai nepadėjo.

„Išgirdau bumbtelėjimą, nemaniau, kad tai gali būti kas nors rimto. Priėjusi prie balkono, pamačiau, kad ant automobilio stogo stovi jaunuolis ir atlieka savo gamtinius reikalus. Bandžiau kelis kartus jį drausminti, tačiau jis į mano drausminimą atsakė, kad „Teta, palaukit, aš dar nebaigiau“. Dar baisiau, kad jį filmavo dvi merginos. Į policijos pareigūnus nesikreipiau, nes galvojau, kad tikrai pakaks viešumo, kai vaizdo įrašas patalpintas socialiniuose tinkluose“, – kalbėjo įvykį mačiusi panevėžietė.