Anot Šiaulių apskrities policijos, išsigandęs atsakomybės už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis, vyras spruko iš Lietuvos.

Bijodamas patekti į Lietuvos teisėsaugos rankas, kuršėniškis nedrįso grįžti į gimtą šalį. Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato tyrėjai jį surado. Didžiojoje Britanijoje gyvenančiam vyrui teismo verdikto išvengti nepavyko.

Narkotinės medžiagos jo namuose surastos praėjusių metų lapkričio 2 d. Užsienyje gyvenančios kuršėniškio motinos prašymu pareigūnai nuvyko išsiaiškinti, ar nieko blogo neatsitiko jos sūnui. Moteris teigė, kad išvakarėse kalbėjo su sūnumi, jis buvo apsvaigęs nuo alkoholio ar narkotikų. Po to ji gavo atsisveikinimo žinutę.

Nuvykusiems nurodytu adresu pareigūnams buto durų niekas neatidarė. Blogos nuojautos apimti policininkai iškvietė ugniagesius ir jų padedami pateko į vidų. Savižudybės pėdsakų neaptikta.

Pareigūnai, patekę į butą, rado pravirą langą. Paaiškėjo, kad motinos ieškotas vyras, pro durų akutę pamatęs policininkus, šoko per langą ir pabėgo. Pareigūnams netikėta buvo ne tik pabėgimas, bet ir bute aptikta kanapių auginimo laboratorija. Tai buvo palapinė su 10-tyje vazonų augančiomis kanapėmis bei įvairia įranga ir cheminėmis medžiagomis joms auginti. Taip pat rasta dar kanapių sėklų bei vartoti paruoštų smulkintų kanapių dalių.

Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Po pusmečio surastas ir kanapių savininkas. Jis nuo atsakomybės už kvaišalų auginimą ir disponavimą buvo pasprukęs į Didžiąją Britaniją.

Vyras sutiko duoti parodymus nuotoliu. Tokiems baudžiamojo proceso veiksmams puikiai tarnauja šiuolaikinės informacinės technologijos. Vyras savo kaltę pripažino, kaip ir tai, kad turėjo problemų dėl narkotinių medžiagų vartojimo.

Kaltės pripažinimas sudaro prielaidą procesą baigti baudžiamuoju įsakymu. Tai reiškia, kad prokuroras surašo pareiškimą, kurį kartu su ikiteisminio tyrimo medžiaga perduoda teismui. Šis priima sprendimą, nerengdamas viešo bylos nagrinėjimo.

Rugpjūčio 17-ąją Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmuose byla buvo išnagrinėta rašytinio proceso tvarka ir už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis vyrui paskirta 2 tūkst. eurų bauda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją