Į numanomą įvykio vietą skubiai išvyko du pareigūnų ekipažai. Šalia Paleičių kaimo esančiame miške ant kelio jie pastebėjo automobilį "Volvo". Jame žmonių nebuvo. Pareigūnai paskambino merginai ir įjungę garsinius bei šviesos signalus padėjo jai išeiti į kelia.

Su mergina atėję į vietą, kur matė "Volvo", automobilio ten jau neberado. Vėžėmis nusekę gilyn į mišką pareigūnai rado automobilį. Jame susirietęs, užsirakinęs duris, gulėjo vyriškis. Durų jis nedarė, todėl išmušę šoninį stiklą, besipriešinantį įtariamajį pareigūnai išvilko į lauką.

Jis uždarytas į areštinę. 35 metų Klaipėdos r. Girininkų kaimo gyventojas šeštadienį buvo atvežtas į teismą. Prokuroras prašė jį suimti. Teismas prokuratūros prašymą patenkino - įtariamasis suimtas mėnesiui.

16-metė, auginanti metų vaikelį, neseniai patyrė kraupių išgyvenimų - žiemą avarijoje automobilyje sudegę jos tėvas ir draugas.

Mergina teigė, kad ją pagrobęs vyriškis įrėmęs peilį pareikalavo rengtis. Ji pasiprašiusi išleisti "nusilengvinti" ir pabėgo.

Pasak pareigūnų, mergina penktadienio vakarą pati įsėdo į automobilį, pilną jaunų vyrų (jie buvo keturiese). Kompanija važinėjosi, vyrukai gėrė alų (beje, paryčiais buvo patikrintas nukentėjusios blaivumas - mergina buvo blaivi). Kai linksmybės baigėsi kompanijai būnant Sausgalvių kaime, trys vaikinai išėjo, o "Volvo" vairuotojas merginą vežė namo. Pakeliui sustojo miške ir, pasak 16-metės, pasikėsino ją išprievartauti.

Įtariamasis kaltę neigia. Jis vedęs, augina 7 metų vaiką.