Šiuo metu Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime dienas leidžiantis ukmergiškis Andrius Malakas atgailauja dėl savo „nuklydimo“ – esą nesusivaldęs. Tačiau dėl tokio „nesusivaldymo“ jis gali netekti laisvės net iki 15 metų.

Be to, viešąjį interesą ginantis Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Liutauras Rudzevičius siekia, kad nukentėjusiąja pripažintai mergaitei kaltinamasis atlygintų patirtą neturtinę žalą. Baudžiamojoje byloje valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras įsitikinęs, kad A. Malakas savo aukai turi sumokėti 50 tūkst. Lt.

Išžaginimu ir seksualiniu prievartavimu kaltinamo A. Malako baudžiamąją bylą pirmadienį neviešame posėdyje nagrinėjo Vilniaus apygardos teismo teisėja Leonarda Gurevičienė.

Bylos duomenimis, A. Malakas vienuolikmetę mergaitę seksualiai prievartavo beveik penkis mėnesius – nuo 2011-ųjų gruodžio iki 2012-ųjų balandžio. Nustatyta, kad vyras pasinaudojo mažametės bejėgiška būkle – mergaitė apie tai bijojo papasakoti savo sunkiai sergančiai motinai.

Kad mažametė gali būti prievartaujama, pirmieji pastebėjo socialiniai darbuotojai, lankę neįgalią moterį. Su jos dukra pasikalbėję tarnautojai mergaitę sugebėjo įtikinti, kad ne ji yra kalta, dėl to, ką su ja daro gerokai vyresnis vyras. Mergaitė prabilo tik tuomet, kai buvo išžaginta – iki tol vyras ją įvairiai prievartaudavo.

Nustatyta, kad A. Malakas pas neįgalią moterį ateidavo į namus padėti nudirbti įvairius namų ruošos darbus – jį rekomendavo pažįstami. Už pagalbą geradaris negaudavo jokio atlyginimo.

Teismas mažametės mergaitės neapklausinėjo – priimdamas nuosprendį remsis jos ikiteisminio tyrimo metu duotais parodymais. Toks sprendimas priimtas, nes mergaitė tapo labai uždara ir ėmė vengti žmonių. Sveikata pablogėjo ir jos motinai, kai ši sužinojo, jog jos geradaris galimai išnaudojo dukrą.