Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnai, tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Bylos duomenimis, nuteistasis siekė taikos sutarties tarp bendrovės „Neringos vanduo“ turto aukciono laimėtojo ir tokį sprendimą teisme apskundusios bendrovės „Neringos vanduo“, Neringos savivaldybės administracijos bei nelaimėjusio aukciono dalyvio.

Teisiamasis 2021 metų spalį pasiūlė merui D.Jasaičiui ne mažesnį kaip 10 tūkst. eurų kyšį.

Merui nesutikus priimti kyšio, tas pats verslininkas 2021 metų lapkričio pabaigoje 10 tūkst. eurų kyšį davė su teisėsaugos institucijomis bendradarbiavusiam bendrovės „Neringos vanduo“ direktoriui. Apie neteisėtus verslininko iš Panevėžio veiksmus STT pareigūnams pranešė D. Jasaitis.

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai, išnagrinėję bylą, pripažino verslininką kaltu ir skyrė jam 20 tūkst. eurų baudą. Iš jo konfiskuota 10 tūkst. eurų, kuriuos nuteistasis buvo palikęs UAB „Neringos vanduo“ direktoriui dėžutėje su šampano buteliu.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją