Išskaičiavus laikinajame sulaikyme išbūtą laiką, buvusiam Kalvarijos policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus darbuotojui paskirta 123 MGL, t. y. 15 990 litų, bauda.

2011-ųjų vasarą vyras, būdamas valstybės tarnautoju turėjo teisę ir pareigą rinkti duomenis apie administracinius teisės pažeidimus, piktnaudžiavo savo įgaliojimais ir neteisėtai išdavė leidimą Lenkijos piliečiui atsiimti priverstinai nuvežtą traktorių. Kaimyninės šalies pilietis atsiėmęs traktorių jį paslėpė, todėl antstoliai negalėjo įvykdyti Marijampolės rajono apylinkės teismo nutarimo – konfiskuoti transporto priemonę.

Dar po metų nuteistasis, tuo metu laikinai ėjęs Viešosios policijos skyriaus viršininko pareigas, sužinojo, kad jo draugo geras pažįstamas gali būti pripažintas įtariamuoju baudžiamojoje byloje. Todėl, turėdamas tikslą padėti jam išvengti baudžiamojo persekiojimo, slapta susitiko su kolega iš kito skyriaus ir bandė šį įtikinti nepripažinti įtariamuoju savo draugo pažįstamo, nes neva jis nusikaltimo padaryti negalėjo.

Negavęs iš kolegos konkretaus atsakymo, nuteistasis susitiko su savo draugo pažįstamu ir priėmė 2 tūkst. eurų kyšį, teigdamas, kad ateityje vis dėlto paveiks kolegą ir šis neteisėtai veiks jo naudai vykdant įgaliojimus.

Nors ikiteisminio tyrimo metu pas kaltinamąjį kyšis nebuvo rastas, tačiau Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorui Ričardui Gailevičiui teisme pavyko įrodyti, kad nuteistasis jį priėmė. Todėl spalio 20 d. Lazdijų rajono apylinkės teismo nuosprendžiu iš S. M. priteista išieškoti konfiskuotino turto vertę atitinkančią pinigų sumą – beveik 7 tūkst. litų.

Ikiteisminį tyrimą atliko Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto poskyrio pareigūnai.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dar gali būti apskųstas apeliacine tvarka.