Tyrimo duomenimis, vieną praėjusių metų rugsėjo pavakarę pareigūnai, patruliuodami Tauragės mieste, pastebėjo įtarimų sukėlusį „Opel Zafira“ automobilį. Vairuotojas, pamatęs patrulius, staiga pakeitė važiavimo kryptį ir padidino greitį. Nusprendus įtarimų sukėlusį automobilį sustabdyti patikrinimui, teisėtiems pareigūnų reikalavimas vairuotojas nepakluso ir, laviruodamas miesto gatvėmis, bandė pasprukti.

Prokuratūra informavo, kad mėgindamas pabėgti nuo pareigūnų, „Opel Zafira“ vairuotojas pro automobilio langą išmetė juodos spalvos kuprinę. Tai pamatęs ne tarnybos metu atsitiktinai toje vietoje buvęs Tauragės apskrities VPK pareigūnas suprato, jog išmesta kuprinė gali būti priežastis, dėl ko vairuotojas spruko nuo policijos. Įvykio liudininku tapęs pareigūnas kuprinę nedelsiant pristatė į komisariatą.

Ikiteisminio tyrimo metu gautos specialistų išvados patvirtino, kad pro bėglio automobilio langą išmestoje kuprinėje buvo narkotinė medžiaga – daugiau nei vienas kilogramas kanapių. Surinktų duomenų visuma leidžia įtarti, jog 28-erių tauragiškis šią narkotinę medžiagą galėjo platinti ir kitiems asmenims.

Valstybinį kaltinimą teisme palaikysiantis prokuroras pažymi, jog jaunuoliai privalo įvertinti ne tik svaiginimosi narkotinėmis medžiagomis daromą žalą sveikatai, bet ir suvokti, kad tokia neteisėta veika yra išaiškinama ir už tai gresia baudžiamoji atsakomybė. Už neteisėtą disponavimą dideliu kiekiu narkotinių medžiagų turint tikslą jas parduoti ar kitaip platinti LR Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo aštuonerių iki dešimties metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Tauragės apylinkės teismo Tauragės rūmams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)