Paskui pareigūnus važiavęs vairuotojas užfiksavo, kad pareigūnai važiavo apie 130 kilometrų per valandą ir didesniu greičiu. Vaikinai dar replikavo, kad policija „kaitina“ be švyturėlių, pravažiavus kelio ženklą, greitį ribojantį iki 70 kilometrų per valandą, paskui važiuojantieji spėjo, kad pareigūnai sumažino greitį maždaug iki 100 kilometrų per valandą.

Pravažiavus ženklus, pareigūnų automobilis gerokai atitrūksta nuo paskui važiuojančiųjų ir filmuojančių žmonių, kurie vienu metu įvardija, kad pareigūnai leistiną greitį viršija apie 50 kilometrų per valandą.

Vaizdo įrašą peržiūrėjęs policijos departamento Komunikacijos skyriaus viršininkas Ramūnas Matonis, sako, kad pareigūnai be priežastis „nelaksto“, tačiau komentuoti užfiksuotą kelionę bus galima tik išsiaiškinus visas aplinkybes. Negerai, jei lekiama be skubaus reikalo.

„Jei tai buvo reagavimas į įvykį ar važiuoti greitai buvo tarnybinė būtinybė, tai važiavimas be švyturėlių – mažareikšmis nusižengimas“, – paaiškino R. Matonis.

Anot komunikacijos sk. vadovo, praktikoje yra taikomas šiek tiek liberalesnis požiūris – švyturėliai ir garsiniai signalai įjungiami tuo metu, kai reikia, kad kiti automobiliai praleistų, ar pasitrauktų. Kitu atveju atsižvelgiame ir į tai, kad pareigą vykdantys pareigūnai nepaverstų miestų „kaukiančiais“.

„Policijos pareigūnai paprastai kefyro nusipirkti nevažiuoja. Jei jau jie skuba, vadinasi kažkam labai reikalinga jų pagalba ir kažkas jų labai laukia“, – paaiškino R. Matonis.

Policijos departamento atstovas primena, kad pagalbos prašančiu žmogumi gali tapti bet kuris žmogus, net ir tas, kuris filmavo policijos pareigūnų kelionę.

„ Nejau norėtumėte, kad vieną dieną pareigūnai pradėtų labai preciziškai ir pabrėžtinai kruopščiai vykdyti visas instrukcijas ir, reaguodami į pagalbos šauksmą, važiuotų neskubėdami ir laikantis visų kelių eismo taisyklių“, – paklausė R. Matonis.

Visgi, į žmonių pateiktą vaizdo medžiagą nebus užsimerkta. R. Matonis informavo, kad bus išsiaiškinta kur vyko pareigūnai ir kodėl.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (977)