Šių metų vasario 26 d. Plungės rajono policijos komisariato pareigūnai gavo vieno daugiabučio namo bendrijos atstovo pranešimą, kad nuo pastato dingo trispalvė. Tiriant įvykio aplinkybes buvo nustatyta, kad vėliavą su laikikliu nuo daugiabučio sienos vasario 25-osios vakarą nuplėšė ten siautėję V. G. ir A. V.

Miesto kameros užfiksavo, kaip abu vyrai nuplėštą vėliavą vilko grindiniu, o vėliau ją pakabino ant šviesoforo konstrukcijos. Dėl šio įvykio Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Plungės rajono policijos komisariato pareigūnai pradėjo tyrimą.

Prokuratūra praneša, kad abu kaltinamieji kaltę pripažino ir nuoširdžiai gailėjosi. Jų teigimu, jie tenorėję pajuokauti ir tikslo išniekinti Trispalvę neturėję.

Tyrimui vadovavo Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokuroras Mindaugas Vilnius. Jis teigia, kad už valstybės simbolių išniekinimą, nepaisant tokių veiksmų motyvų, yra baudžiama įstatymo numatyta tvarka. Už valstybės simbolių išniekinimą gresia bauda arba laivės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Plungės apylinkės teismas ne kartą teistus plungiškius – 24-erių V. G. ir 33-ejų A. V. – pripažino kaltais.

Jų veiksmai teismo buvo įvertinti kaip viešas pasityčiojimas iš Lietuvos valstybės vėliavos.

Teismo sprendimu V. G. skirta 8 mėnesių laisvės apribojimo bausmė su įsipareigojimu visą bausmės vykdymo laiką neišeiti iš namų nuo 22.00 valandos vakaro iki 6.00 valandos ryto, pradėti dirbti ar būti registruotam Užimtumo tarnyboje.

Skirdamas bausmę A. V., teismas subendrino ją su ankstesne bausme ir jam paskyrė galutinę 2 metų laisvės apribojimo bausmę. Visą bausmės vykdymo laiką vyras turės tęsti darbą, 6 mėnesius nevartoti psichiką veikiančių medžiagų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją