Nemalonumai vyrui prasidėjo dar Statybininkų ir Birželio 23-iosios gatvių sankryžoje. Čia jis kliudė saugumo salelėje esantį pėsčiųjų perėjos ženklą, apgadino savo automobilį ir spruko nieko nelaukęs. Apie tai policijai pranešė neabejingas pilietis.

Pareigūnai tuoj pat leidosi ieškoti įtartino „Mitsubishi“ vairuotojo ir netrukus jį pastebėjo pravažiuojantį pro Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariatą.

Pareigūnams Švitrigailos gatvėje sustabdžius vairuotoją, jis iškart sukėlė įtarimų. Patikrinus vairuotojo pažymėjimą paaiškėjo, kad dar rugpjūčio mėnesį Tadeušui K. atimta teisė vairuoti. Teismas jį taip nubaudė už vairavimą apsvaigus nuo narkotinių medžiagų. Dokumento vyras nebuvo atidavęs ir lyg niekur nieko juo naudojosi toliau.

Taip pat paaiškėjo, kad jis neturi privalomojo civilinės atsakomybės draudimo, automobilis be techninės apžiūros.

Ėmus tikrinti vairuotojo kišenes paaiškėjo, kad vyras rūko kontrabandines cigaretes, nešiojasi porą švirkštų ir tablečių. Kišenėse aptikti ir keli polietileniniai paketėliai su milteliais. Paklaustas, kokie tai narkotikai, Tadeušas K. DELFI atsakė, jog tai "vitaminai". Ir čia pat paaiškino, kad vitaminais narkomanai vadina amfetaminą.

Automobilyje rasta dar keletas pakelių kontrabandinių cigarečių.

Vyras buvo surakintas antrankiais ir išvežtas į komisariatą. Jo automobilis "Mitsubishi Carisma" (pagamintas 1998 m.) išgabentas į saugomą aikštelę. Gresia automobilio konfiskavimas. Bus aiškinamasi, ar Tadeušas K. ir šįkart nebuvo apsvaigęs nuo narkotikų.