17-metė paauglės Lizos Hild kūnas rastas centrinėje Švedijoje praėjus penkioms paroms po to, kai kavinėje dirbusi paauglė dingo.

Sulaikyti trys įtariamieji – moteris ir du vyrai, rašo „The Local“. Policija jėga įsiveržė į vieno kilometro atstumu nuo merginos darbo nutolusį apleistą pastatą, kuriame ir rastas kūnas.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojas Andžejus Roginskis DELFI dar birželio 13 d. patvirtino, kad abu įtariamieji vyrai yra Lietuvos piliečiai.

Policijos departamentas praneša, kad Lietuvos policija pasirengusi padėti kolegoms tiriant rezonansinį nusikaltimą Švedijoje.

„Lietuvos policija yra pasirengusi teikti bet kokio pobūdžio paramą tiriant šį nusikaltimą. Aiškinantis šio kraupaus nusikaltimo aplinkybes, aktyviai bendraujame su kolegomis iš Švedijos. Siekiame suteikti visokeriopą pagalbą kolegoms. Jei bus toks poreikis, tiriant šį nusikaltimą, esame pasirengę nedelsiant išsiųsti Lietuvos policijos pareigūną į Švediją“ – sako Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Rolandas Kiškis.

Portalo expressen.se duomenimis, įtariamieji vyrai yra broliai, o moteris - vieno jų sutuoktinė. Bent taip skelbiama socialiniuose tinkluose.