Š. m. liepos 17 d., apie 07.00 val., į gydymo įstaigą buvo pristatytas ir paguldytas neblaivus (1,59 prom.) vyras (gim. 1965 m.), kuris paaiškino, kad liepos 16 d., apie 14.00 val., Kaune, Karaliaus Mindaugo pr., prie pėsčiųjų tilto, grupė asmenų jį sumušė bei padegė.

Kauno apskrities vyriausiame policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (toliau – LR BK) 138 str. 1 d. (dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo).

Po kelių dienų pareigūnams pavyko nustatyti ir asmenis, įvykdžiusius nusikalstamą veiką. Įtarimai buvo pareikšti dviems anksčiau už panašias veikas teistiems marijampoliečiams.

Vienas jų (gim. 1978 m.) kaltę pripažino, jam pareikšti įtarimai pagal LR BK 140 str. (dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo), kitas (gim. 1987 m.) su teisėsaugos pareigūnais bendrauti atsisakė, jam pareikšti įtarimai pagal LR BK 138 str. (dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo). Už tai vyrams gresia laisvės atėmimas.

Tyrimą organizavo ir jam vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 2-ojo skyriaus prokurorai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją