Galima drąsiai teigti, kad šie du asmenys iš Lietuvos Aukštaitijos sostinės buvo tikrieji mūsų šalies narkobaronai, kurių veikla ir privatus gyvenimas priminė „Narcos“ televizijos serialuose matytus vaizdus bei situacijas. Tiesa, vieną iš jų itin brangių kokaino krovinių Kanaruose nugvelbė tie patys Agurkinių veikėjai.

Bet bene labiausiai tyliai veikę panevėžiečiai ypač pagarsėjo tuo, kad vieną iš rekordinių kokaino krovinių – net 400 kilogramų iš vienos Pietų Amerikos šalies į Europos žemyną atplukdė jachta, kuri buvo registruota ne šiaip eilinio žmogaus, o paties tuometinio ir netgi dabartinio Panevėžio policijos šefo Rimanto Bobino vardu.

Kodėl taip ciniškai elgėsi gudriai ir profesionaliai veikę bei pasakiškus pinigus uždirbę narkoprekeiviai? Kas juos skatino taip elgtis? Kvailumas, nebaudžiamumas ar noras atkeršyti visai Lietuvos policijai?

Pagrindinis organizatorius laisvėje

Lietuvos kriminalistams kartu su kolegomis užsienio šalyse prireikė daugiau nei dešimtmečio, kad būtų galutinai išpainiotas rimtas, šiek tiek komiškas detektyvas ir atskleisti tikrieji kvaišalų gabentojai bei savininkai.