Bendromis policijos ir prokuratūros pastangomis Lavoriškių pasienio kontrolės punkte, automobilyje „Peugeot“, buvo aptikta 94 kg narkotinių medžiagų, kurių vertė siekia 188 tūkstančių eurų. Slėptuvės buvo įrengtos automobilio prietaisų skydelyje ir dugne. Už šiuos nusikaltimus įtariamiesiems gresia 10-15 metų.

Ikiteisminio tyrimo metu įvairiuose Lietuvos miestuose buvo sulaikyti penki šiuo nusikaltimu įtariami vyrai, gimę 1991 m., 1976 m., 1960 m. (anksčiau teistas), 1977 m. (anksčiau teistas) ir 1976 m. (anksčiau teistas).

Rugpjūčio 12 d. buvo kreiptasi į Kauno apylinkės teismą dėl kardomųjų priemonių skyrimo šiems asmenims. Trims įtariamiesiems buvo skirta kardomoji priemonė – suėmimas vienam mėnesiui.

Pasak Kauno apskrities VPK vadovo Dariaus Žukausko, narkotikų kelias vedė iš Vakarų į Rytus, t.y iš ES į Rusiją, spėjama, kad krovinys keliavo iš Afrikos per Ispaniją ir visą Europą.

„Įtariamieji veikė organizuotai. Du iš jų buvo kūrėjai, pavadinkime organizatoriai, jie keliavo atskirai. Narkotikų kurjeriai pastoviai keitėsi, įtariama, kad vieni gabeno iki Lietuvos, kiti ketino toliau hašišą gabenti į Rusiją. Tyrimas truko apie du mėnesius, buvo sudėtinga nustatyti nusikaltėlių vaidmenis, kartu su automobiliu vietoje sulaikytas vienas, kiti sulaikyti atskirai“, - spaudos konferencijos metu sakė D. Žukauskas.

Įtariamieji praeityje buvo teisti, tarp nusikaltimų - nužudymas ir vagystės.

Per artimiausius pusantro mėnesio pareigūnai tikisi baigti bylą.