Birželio 5-osios naktį, apie 2.30 val., du Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Areštinės ir konvojaus skyriaus pareigūnai, baigę tarnybą, neuniformuoti ėjo namo. Klaipėdos gatvėje, ties namu Nr. 79A, juos pasitiko trys neblaivūs jaunuoliai, matyt, norėję „paauklėti“ praeivius. Tik šįkart praeiviai drąsuolių neišsigando, nespruko ir tada, kai vienas jaunuolių į pareigūnus nukreipė ginklą.

Pareigūnai, pasitelkę kolegas patrulius, įtariamuosius sulaikė. Panevėžiečiai F. G., gim. 1988 m. (girtumas – 1,67 promil.) ir 16-metis (girtumas – 1,26 promil.) sulaikyti, E. G., gim. 1994 m. (girtumas – 0,93 promil.) apklaustas. Rastas ir paimtas ginklas – revolveris „Alfa model 640“, kuris perduotas ekspertams.

Panevėžio miesto policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Už tai gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Ikiteisminiam tyrimui vadovauja ir jį kontroliuoja Panevėžio miesto prokuratūra, kurį spręs, ar kreiptis į teismą dėl kardomosios priemonės – suėmimo – skyrimo įtariamiesiems.