Policijos departamentas praneša, kad incidentas vyko balandžio 8 d. apie 15 val. 40 min.

Alytaus r., Obelninkų k., namo kieme, agresyvus vyras su kirviu rankose užpuolė atvykusius greitosios pagalbos medikus ir Alytaus policijos pareigūnus. Jis nevykdė policininkų reikalavimų ir kirviu apgadino tarnybinio policijos automobilio „VW Transporter“ priekines duris.

Sulaikytam vyrui (gim. 1992 m.) nustatytas vidutinis girtumas (1,70 prom.). Jis nuvežtas į ligoninę.

Pareigūnai ir medikai nenukentėjo. Policija surinko medžiagą tyrimui dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui.

Tas, kas panaudodamas ar grasindamas tuoj pat panaudoti fizinį smurtą pasipriešino valstybės tarnautojui ar kitam viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, gali būti baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Papildyta:

„Buvo gautas pranešimas iš artimųjų, kad jie tiesioginės transliacijos metu mato, kaip asmuo niokoja turtą. Buvo nuvykta į įvykio vietą ir tik nuvykus pareigūnai buvo užpulti“,– Eltai sakė Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Kristina Janulevičienė.

„Policininkams nespėjus išlipti iš automobilio, į juos buvo sviestas kirvis, tada pareigūnas panaudojo elektros impulsinį prietaisą „Taser“. Metęs kirvį, jis grįžo į namus ir užsirakino. Vėliau, atvykus pastiprinimui, vyrą pavyko išvilioti iš namų. Jis buvo surakintas antrankiais ir nuvežtas į gydymo įstaigą“, – Eltai sakė K. Janulevičienė.

„Džiaugiamės, kad niekas nenukentėjo“, – sakė policijos atstovė.

Vyras policijai buvo žinomas ir anksčiau, tik tada aplinkiniams pavojaus nekėlė. Jis gyvena vienas, jis mėgsta rengti tiesiogines transliacijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją