Prokuratūra informuoja, kad K. L. belangėje teks praleisti penkis metus, o jo žmona Y. S. atsipirko trejų metų laisvės atėmimo bausme, ją atidedant vieneriems metams.

Bylos duomenimis, sukčiauti sumanę klaipėdiečiai apgavo Ukrainos gyventoją S. T. pasiūlę jam naujutėlaitį automobilį „Audi Q7“ už kiek mažiau nei 30 tūkstančių eurų. Kad automobilio pardavimo istorija atrodytų įtikinamesnė, uostamiesčio gyventojai ukrainiečiui nusiuntė netikrą automobilio pirkimo – pardavimo sutartį. Į šią sukčiavimo istoriją buvo įtrauktas ir Ukrainos gyventojo S. T. verslo partneris V. P., kuris su klaipėdiečiais taip pat pasirašė suklastotą sutartį dėl 16-os naujų automobilių pirkimo už kiek daugiau nei pusę milijono eurų.

Kaip paaiškėjo atliekant ikiteisminį tyrimą, klaipėdiečiai, žinodami, kad tariamai parduodami automobiliai net neegzistuoja, ukrainiečiams melavo, jog turi problemų dėl automobilių pervežimo per Baltarusijos Respublikos muitinę, nes nėra galimybės tinkamai įforminti dokumentų. Vėliau istoriją apie tariamus automobilius sutuoktiniai išplėtė, teigdami, kad automobiliai įkeisti bankui, tad jiems reikalingi pinigai padengti banko kreditus. Patikėję šia istorija, ukrainiečiai įvairiomis valiutomis pervedinėdami per banką ir duodami grynais, prarado daugiau nei 330-mt tūkstančių eurų.

Prieš tai dar 16-a kartų už įvairius nusikaltimus teistas ir šiuo metu kalintis K. L. dėl jam inkriminuojamų nusikalstamų veikų prisipažino, tačiau teigė, jog viską padarė vienas. Anot klaipėdiečio, jo žmona apie sukčiavimą net nežinojo. Pati Y. S. savo kaltės nepripažino.

Esą vyras jai sakė, kad užsiima automobilių prekyba, o ji visoje šioje istorijoje tebuvo vertėja, padedanti savo vyrui susikalbėti su ukrainiečiais. Pasirašydama suklastotas sutartis Y. S. teigė, jog net nesuprato, kas vyksta, sutarčių neskaitė ir nežino ant ko pasirašė.

Tačiau uostamiesčio gyventojų kaltė įrodyta ikiteisminio tyrimo metu surinktais duomenimis, kurie liudija apie tai, kad sutuoktiniai K. L. ir Y. S. sukčiaudami veikė kartu. „Melavimas duodant parodymus, deja, yra dažnas dalykas. Ypač tarp kaltinamųjų, kurie visais įmanomais būdais stengiasi išsisukti nuo jiems gresiančios atsakomybės arba kaip šiuo atveju, stengiasi nuo jos išgelbėti savo artimą. Tačiau ikiteisminių tyrimų metu surinkti duomenys, liudininkų apklausos padeda išaiškinti tiesą. Viskas kaip toje patarlėje – melo kojos trumpos“, - teigė Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokuroras Kęstutis Veitas, organizavęs ir kontroliavęs šį ikiteisminį tyrimą.

Klaipėdos miesto apylinkės teismo priimtas nuosprendis, dėl K. L. ir Y. S. įvykdytų nusikalstamų veikų sukčiaujant įgyjant svetimą turtą ir klastojant dokumentus, jeigu nebus apskųstas, įsiteisės lapkričio 9-ą dieną.