Darbo ieškojusiai moteriai paskambinę sukčiai pažadėjo ją įdarbinti ir papasakojo standartinę pasaką apie tai, kad įdarbinant jiems reikalingi jos elektroninės bankininkystės prisijungimo kodai, slaptažodžiai, asmens kodas ir kt.

Moteris šiuos duomenimis padiktavo apgavikams. Kiek vėliau ji suvokė, kad užkibo ant sukčių jauko ir nuskubėjo į SEB banką, kur yra jos sąskaita. Banko darbuotojai reagavo labai greitai, tačiau paaiškėjo, kad moters vardu jau paimtas 1 tūkst. litų greitasis kreditas, pinigai pervesti į sąskaitą DNB banke.

SEB darbuotojai apie tai iškart pranešė kolegoms DNB, pastarieji iškart blokavo nurodytą sąskaitą. Išgryninti pinigų sukčiai dar nebuvo spėję.

Jie pabandė tai padaryti bankomate, bet pinigų negavo, nes sąskaita jau buvo blokuota. Tada pasipiktinę du sukčiai atėjo į J. Basanavičiaus g. esančią DNB banko būstinę. Kasininkė bandė juos užlaikyti, tačiau, įtarę, kad yra demaskuoti, nusikaltėliai spruko iš banko.

Jų ieškojo keli patrulių ekipažai. Po keleto minučių vieną sukčių pareigūnai sučiupo netoliese esančioje K. Kalinausko g. Netoli nubėgo ir antrasis.

Vežant į komisariatą vienas sulaikytųjų ėmė gundyti patrulius pietumis už paleidimą. Supratęs, kad policininkai nėra išbadėję, pasiūlė 1 tūkst. litų, paskui po 1 tūkst. kiekvienam. Prašė sustoti prie bankomato - iškart atsiskaitysiąs. Paskui siūlomos sumos ėmė augti didžiuliu greičiu - 5 tūkst., 10 tūkst., 20 tūkst. Paskutinis pasiūlymas: pusė milijono - po 250 tūkst. kiekvienam ekipažo nariui.

Komisariate paaiškėjo, jog sulaikytieji - anksčiau teisti narkomanai D. S. (gim. 1983 m.) ir A. B. (gim. 1980 m.), vienas jų visai neseniai paleistas į laisvę iš pataisos namų.

Jie sulaikyti dviem paroms, per tą laiką bus kreiptasi į teismą dėl suėmimo. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo organizuotoje grupėje (neabejojama, kad sulaikytieji turi bendrininkų), neteisėto disponavimo elektroninės mokėjimo priemonės duomenimis ir jų panaudojimo, bandymo papirkti pareigūnus.