Dar prieš vidurnaktį sostinės pareigūnams teko iš laiptinių rankioti žmonių linksmybes trikdančius benamius. Viena tokia asociali porelė, jau gerokai įkaušusi, nakvynę susirado Algirdo gatvėje esančiame daugiabutyje. Žmonės nebuvo linkę taikytis su „svečiais“. Tokių nelaukiamų svečių buvo ne vienas, tad nakvynės namai „Sala“ labai greitai buvo užpildyti gyvenamos vietos neturinčiais asocialias asmenimis.

Vos po kelių minučių iškvietimas į Naugarduko gatvę – kilo gaisras. Kaimynai pranešė, kad iš buto per langą veržiasi dūmai, tačiau atvykus pagalbai, viduje buvę žmonės nenorėjo įsileisti ugniagesių. Jau atvykus policijai, moteris bendravo pro užrakintas duris.

Ji ugniagesius gelbėtojus tikino, kad niekaip neranda buto raktų, tačiau po perspėjimo, kad dėl pavojaus bute esančiųjų sveikatai ar net gyvybei bus išlaužtos durys, raktai atsirado.

Duris atrakinusi moteris iš pradžių dar bandė tikinti, kad jokio gaisro nebuvę. Visgi dūmų bute buvo pilna. Netrukus moteris prisipažino, kad svilo puodai. Per tokius gaisrus ne kartą yra žuvę žmonės, tad ugniagesiai paprašė medikų apžiūrėti, ar moteris ir jos tėvas iš tiesų sveiki. Kaimynai laiku pranešė apie gaisrą, tad žmonės nenukentėjo.

Gana kuriozinę situaciją pareigūnams teko narplioti vos kelioms minutėms likus iki vidurnakčio. Moteris pranešė, kad girtas sūnus jos neįsileidžia į namus. Atskubėjus patruliams paaiškėjo, kad kartu šampano gerti sėdę motina ir sūnus tiesiog susipyko. Motina pareigūnų ėmė prašyti, kad jos sūnų išvežtų policija, nes jis ją negražiai išvadino, o ji šventei ir vištą iškepė, ir šampaną atidarė. Sūnus to neįvertinęs.

„Aš ne kokia pijokė. Išgėrėme kartu, aš panorau dainuoti, o sūnus visokiais žodžiais išvadino. Jis jau nuo antros žmonos sugrįžo. Jis pas mane ir pamaitintas, ir apipraustas, o vis tiek visokiais žodžiais... Nebegaliu, išvežkite jį, – policijai skundėsi moteris. – Jau tris pareiškimus rašiau, ir dar rašysiu. Pamokykite jį.“

Sūnus ramiai mamos skundų neklausė, ėmė teisintis, kad mergų turi į valias, turi kur eiti, bet kai išgirdo, kad jei skriaudžia motiną, teks Naujuosius sutikti areštinėje, aprimo ir ėmė apsiprašinėti mamos.

„Nenoriu į areštinę“, – prašėsi policijos namuose pas motiną paliekamas vyras.

Pareigūnams pavyko sutaikyti susibarusius motiną ir sūnų, jie pasižadėjo nebekonfliktuoti, sūnus pasižadėjo gražiai sutikti šventes, kad tik nereikėtų leisti laiko už grotų.

Vidurnaktį fejerverkų pažiūrėti žmonės suplūdo į sostinės centrą. Atsirado vienas gudruolis, kuris Gedimimo prospekte automobiliu bandė pravažiuoti pro minią. Kelių patruliai sustabdė automobilį, paaiškėjo, kad prie vairo – įkaušęs vairuotojas. Vairuotojo pažymėjimo jis taip pat neturėjo.

Patrulių pagalbos prireikė vairuotoją nuvežti į policijos komisariatą. Atvykus patruliams, prasidėjo maldavimai – esą nėra pinigų, o žmona, kurią vėžino jaunas vairuotojas, neturinti pinigų taksi. Kartu buvęs keleivis buvo tylus. Vežant į policijos komisariatą, vairuotojas ėmė dėstyti savo nuomonę, kad pareigūnai – ne žmonės.

Tačiau jo įvardyta „pas vaiką skubanti žmona“ netrukus su kitu keleiviu atėjo į policijos komisariatą ir kantriai laukė, kol jis pasiaiškins pareigūnams. 0,83 promilės jaunam vyrui, matyt, atrišo liežuvį. Jis sugebėjo išdėsyti savo nuomonę, kad nieko blogo nepadarė ir esą nė nežinojo, kad naktį važinėtis Gedimino prospektu iš viso draudžiama. 1992 m. gimęs Edgaras nesiautėjo, tad policijos pareigūnai surašė protokolą ir paleido naktį kulniuoti su jo laukusiais keleiviais.

Netrukus gautas pranešimas, kad šalia Lukiškių aikštės kaukia automobilio signalizacija, o jame sėdintys žmonės gali būti įsilaužėliai. Atskubėję pareigūnai greitai surado kaukiantį automobilį. Prie vairo sėdėjo mergina. Automobilyje buvo dar du žmonės. Paaiškėjo, kad prie vairo – automobilio savininkė, kuriai niekaip nepavyko susidoroti su kaukiančia signalizacija ir užvesti automobilį.

Apie 1 val. nakties gautas pranešimas apie žiaurų nusikaltimą – Žvėryno mikrorajone nužudytas žmogus. Patruliai tuoj pat suskubo nurodytu adresu. Čia paaiškėjo, kad jokio nusikaltimo nebuvo. Matyt, dėl per didelio alkoholio kiekio žmogus bandė bjauriai pajuokauti. Už melagingą pranešimą numatyta baudžiamoji atsakomybė.

Iš sostinės centro žmonės jau skirstėsi, kai gerokai po 1 val. nakties patruliai netoli Lukiškių kalėjimo pamatė du kulniuojančius paauglius. Pareigūnai pasuko link jų ir pasiteiravo, kur nepilnamečiai žingsniuoja. Istorija gana skaudi – jų bičiulis pasiklydo, tačiau šventusios motinos pačios nėjo iškoti vaiko.

Berniukai paliko mamas linksmintis, o patys išėjo ieškoti paklydėlio. Policijos padedami gana greitai surado savo bičiulį. Pareigūnai juos nuvežė į vieno šių vaikų namus, kur rado dvi šventusias moteris. Jos tikino, kad berniukai geranoriškai pasiūlė pagalbą, o jos laukusios namuose ir nerimavusios. Iš pažiūros linksmai laiką leidusios moterys pasižadėjo vaikų nebepraganyti ir iš namų niekur neiti.

Į policijos komisariatą netrukus teko vežti neapsisprendusį jauną vyrą – namo nenorėjo, tačiau ramiai laiką leisti jam, matyt, buvo per sunku. Vienoje Pilies gatvės kavinių vaikinas susikibo su barmenu. Paprašius išeiti nemokantį gražiai linksmintis klientą, šis nuėjo į vieną kavinės koridorių ir atsisėdo ant suolo. Jaunas vyras griežtai atsisakė palikti patalpas. Tik su policijos pareigūnais jis sutiko kultūringai išeiti. Lauke pareigūnai jam pasiūlė kviesti taksi ir važiuoti į namus. Jaunas vyras pareiškė, kad namo nenori, eis į kitus barus ir vėl velsis į konfliktus.

Akivaizdžiai alkoholio padauginęs jaunas vyras prašėsi į laikino sulaikymo kamerą. Tačiau važiuojant pro Rotušės aikštę jau užsimanė paleidžiamas pas merginą. Nesulaukęs noro išsipildymo jaunas vyras ėmė priekaištauti, kad jam nuo važiavimo automobiliu darosi bloga. Tada ėmė svaičioti apie atlygį – po tūkstantį, gal du, o daug daugiau kiekvienam, jei jį paleis. Griežta pastaba, kad taip prisiprašys tik bylos už kyšio siūlymą, sudrausmino smarkuolį. Ramiai nuėjo ir į komisariatą, kur laikino sulaikymo kameroje teko laukti, kada tyrėjai pasikalbės su anksčiau atvežtais kitų muštynių dalyviais.

Laukimas jaunam vyrui aiškiai nepatiko. Vos pravėrus kameros duris, jis puolė bėgti. Aišku, nepavyko – drąsuolis tuoj pat buvo sutramdytas, paguldytas ant žemės, gavo antrankius ir vėl atsidūrė už tvirtų durų. Čia dar kurį laiką trypė kojomis ir daužė duris, tačiau netrukus aprimo.

Nors naktis praėjo be didesnių nelaimių, iki ryto pareigūnams dar ne kartą teko vykti skirstyti įsismarkavusių žmonių. Toli gražu ne visiems patiko pareigūnų draugija, tad jie sulaukė kur kas daugiau piktų žodžių, nei šventinių sveikinimų.