Ikiteisminį tyrimą atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, tyrimui vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas gavus kriminalinės žvalgybos duomenų, kad 39-erių šiaulietė M. V. galimai sistemingai platina augalinės kilmės narkotines medžiagas – kanapių antžemines dalis – savo buvusiam sutuoktiniui, 46-erių T. V. Surinkta duomenų, kad šių metų kovo mėnesį kaltinamoji jam pardavė ne mažiau kaip 4 g narkotinės medžiagos.

Bylos duomenimis, daugiau kaip 30 g narkotinių medžiagų moteris įsigijo iš anksčiau ne karto teisto ir teisėsaugos pareigūnams žinomo 22-ejų E. K. Atliekant ikiteisminį tyrimą, šių metų birželio mėnesį, kaltinamasis E. K. pardavė dar ne mažiau kaip 4,6 g kanapių 24-erių Šiaulių rajono gyventojui P. V. Tą pačią dieną abu vyrai buvo sulaikyti policijos pareigūnų.

Visi keturi kaltinamieji bylos nagrinėjimo metu savo kaltę pripažino visiškai.

Gruodžio 19 dieną Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmai, išnagrinėję šią baudžiamąją bylą, M. V. skyrė laisvės apribojimą vieneriems metams, T. V. – dvejų mėnesių viešųjų darbų bausmę, P. V. – 600 eurų baudą, E. K. – laisvės atėmimą vieneriems metams aštuoniems mėnesiams.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)