Vilniaus apskrities policija praneša, kad dar pernai vasarą Šalčininkų r. policijos Utenos apylinkės teismui perdavė ikiteisminį tyrimą dėl didelio kiekio narkotinės medžiagos – karfentanilio platinimo.

Šį sunkų nusikaltimą įvykdė ankščiau ne kartą teisti nusikaltėliai. Jie, veikdami organizuotoje grupėje ir iš anksto pasiskirstę vaidmenimis, išplatino didelį kiekį karfentanilio. Ši gauja narkotikus platino ne tik Šalčininkų teritorijoje, bet ir Vilniuje bei Utenoje.

Šalčininkų rajono policijai tąsyk pavyko sulaikyti 2 įtariamuosius, trečiajam – pavyko pasprukti. Buvo paskelbta jo paieška.

2022 m. balandžio mėn. pareigūnai sulaikė pabėgėlį – jis nuo teisėsaugos slapstėsi Jungtinėje Karalystėje. Vilniaus regiono apylinkės teismo Šalčininkų rūmų nutartimi kaltinamajam skirta 5 metai nelaisvės, bet šis apskundė šią nutartį. Jis teigė, kad nežinojo apie paskelbtą paiešką ir negalėjo anksčiau grįžti į Lietuvą dėl pasaulinės koronaviruso pandemijos.

Aukštesnio teismo šie argumentai neįtikino. Vilniaus apygardos teismas atmetė skundą ir nusiuntė narkotikų prekeivą už grotų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją