Baudžiamąją bylą išnagrinėjusios teisėjų kolegijos pirmininkė Sigita Bieliauskienė pripažino, kad nužudymą iš dalies išprovokavo pats nužudytasis, tačiau tai nė kiek nesušvelnino T. Borisovos kaltės – anksčiau neteista moteris privalės kalėti pataisos namuose.

Bylos duomenimis nustatyta, kad dar praėjusių metų spalio 27-osios rytą, būdama neblaivi (1,5 prom.) T. Borisova kartą peiliu savo sugyventiniui Dainiui Mažeikai, pravarde Švarcas, dūrė į šlaunį – vyras nukraujavo ir mirė, jo gyvybės negalėjo išgelbėti netrukus atvykę medikai.

Tragedija įvyko vos ne sostinės centre – Švitrigailos g. esančiame garaže. Čia pora keletą mėnesių gyveno kartu.

Baudžiamojoje byloje valstybinį kaltinimą palaikęs prokuroras Ramūnas Šileika, T. Borisovą taip pat siūlęs įkalinti 9 metams, teisme sakė, kad moteris yra pati kalta dėl savo gyvenimo būdo – nors ją sugyventinis ilgą laiką skriaudė, tačiau ji turėjo galimybę jį palikti ir pakeisti gyvenamąją vietą.

„Širdžiai neįsakysi“, – kaltinamosios žodžius citavo prokuroras.

T. Borisova neneigė savo kaltės ir teisme pasakojo, kad jos draugas dažnai smurtaudavo, taip buvo ir tą rytą, kai ji su peiliu pjaustė mėsą – esą girtas (2,5 prom.) draugas trenkė į nugarą.

„Nenorėjau daugiau kentėti, todėl net neatsisukusi jam dūriau peiliu“, – teisme kalbėjo moteris.

Anksčiau neteista kaltinamoji teigė, kad sugyventinio nenorėjo žudyti – viskas įvyko spontaniškai, esą ji tenorėjo vyrą tik pagasdinti.

Ji guodėsi, kad D. Mažeika dažnai smurtaudavo (ant jos kūno ekspertai aptiko ne mažiau kaip 32 įvairius sužalojimus), tačiau esą negalėjo palikti mylimojo, nors kartais tokios mintys ir kildavo.

„Jis manęs nepaleidžia“, – vienam savo pažįstamam guodėsi moteris.

Kad T. Borisova kentėjo smurtą, patvirtino ir kaltinamąją, ir nužudytąjį pažinojęs jų bendras draugas.

„Buvau net ant kelių atsiklaupęs ir prašiau Tatjanos, kad paliktų ji Švarcą, bet ji vis tiek su juo gyveno, – sakė jis. – Jis ją ir mušė, ir prievartavo, baisu net pasakoti, kokių dalykų buvo padaręs“.

„Kiek ją matydavau, ji visada būdavo mėlyna“, – teigė kitas poros pažįstamas.