Bylos duomenimis, 2021 m. kovo mėnesį bausmę įkalinimo įstaigoje atliekantis vyras įkalbėjo motiną rasti būdą įsigyti pleistrų, kurių sudėtyje yra narkotinės medžiagos fentanilio, ir atsiųsti į kalėjimą.

Jis taip pat įtikino savo mamą, kad gavęs tokių pleistrų ir pardavęs kitiems nuteistiesiems, pasigerintų savo gyvenimo sąlygas. Jis patarė pleistrus paslėpti siunčiamuose drabužiuose. Taip pat nurodė nuteistuosius, kuriems reikia adresuoti siuntinius su palėptais kvaišalais.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Kauno apygardos Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Ričardas Gailevičius. Ikiteisminį tyrimą atliko Kalėjimų tarnybos kriminalinės žvalgybos valdybos Ikiteisminio tyrimo skyriaus pareigūnai.

Konstatuota, kad moteris 20 pleistrų su narkotine medžiaga ir daugiau kaip 300 psichotropinių tablečių laikė namuose, o vėliau dalį jų paslėpė drabužiuose ir išsiuntė į Alytaus pataisos namus.

2021 m. liepos 27 d. ji išsiuntė sportinėse kelnėse paslėptus 8 pleistrus, o 2021 m. rugsėjo 1 d. – dar 6 tokius pleistrus. Likusias narkotines bei psichotropines medžiagas per kratą rado Kalėjimų tarnybos pareigūnai.

Kauno apygardos teismas vyrą pripažino kaltu dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti. Subendrinus su galiojusia bausme, jam paskirta galutinė – keturiolikos metų laisvės atėmimo bausmė.

Kalinio motina taip pat pripažinta kalta dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti. Atsižvelgus į bylos aplinkybes, teismas skyrė jai švelnesnę bausmę: laisvės apribojimą dvejiems metams. Moteris įpareigota neturėti ir neįsigyti narkotinių ar psichotropinių medžiagų bei dalyvauti elgesio pataisos programoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją