Į J. Kubiliaus gatvę atvykusiems pareigūnams nukentėjusiosios netrukus parodė du jų skriaudikus, išėjusius pirkti alkoholio. Policininkai juos sustabdė, paskui užėjo į nurodytą butą.

Netrukus ėmė aiškėti, kad išžaginimo nebuvo - moterys su vyrais visaip pramogavo savanoriškai. Damų rūstybės jie susilaukė sumokėję gerokai mažiau, nei buvo tartasi.

Vienas iš vakarėlio dalyvių su šiomis moterimis reikalų neturėjo, todėl į policijos komisariatą aiškinimuisi buvo nuvežti keturi vyrai: A. P. (gim. 1986 m.), T. M. (gim. 1982 m.), A. D. (gim. 1979 m.) (visiems trims nustatytas vidutinis girtumas) ir A. V. (gim. 1988 m.), kuriam nustatytas sunkus girtumas.

Į komisariatą buvo atvežtos ir abi moterys (gim. 1973 ir 1977 m.). Jos apklaustos kaip liudytojos.

Ikiteisminis tyrimas nepradėtas. Bet sekmadienį apklausus vakarėlio dalyvius įvykio aplinkybės tapo gerokai aiškesnės. Ir vyrams, ir moterims teks atsakyti administracine tvarka.

Apklausiami vakarėlio dalyviai paaiškino, kad šeštadienio vakarą vyrai lėbavo viename Senamiesčio bare, ten susipažino su trimis moterimis. Pasiūlė joms važiuoti į butą (ten gyvena vienas iš kompanijos narių) ir ten pasilinksminti kaip reikiant. Pasiūlymas buvo priimtas su sąlyga, kad joms bus sumokėta 300 litų (po 100 kiekvienai).

Galbūt kelionės į Žirmūnus metu vyrukai kiek prasiblaivė, nes dar nepasiekę buto apsižiūrėjo, kad viena iš damų visai neišvaizdi ir t.t., todėl jos į namus kompanija neįsileido. Bet kitas dvi įsileido.

Tačiau paryčiais paaiškėjo, kad viešnios nepatenkino vilčių bei lūkesčių, todėl vietoj joms priklausiusių 200 litų, vyrai joms davė 50 litų ir liepė išeiti.

Supykusios dėl negautų pinigų moterys pranešė apie grupinį išžaginimą.

Patikrinus paaiškėjo, kad viena iš jų jau seniai žinoma policijai - ne kartą bausta už prostituciją.

Pareigūnams pažįstami ir kai kurie iš vyrukų kompanijos: vienas jų seniau teistas, keli bausti administracine tvarka už smulkius pažeidimus.

Pasak pareigūnų, baigus tvarkyti formalumus, abi moterys bus nubaustos už vertimąsi prostitucija, o su jomis santykiavę vyrai - už atlygintiną naudojimąsi prostitucijos paslaugomis.

Vertimąsi prostitucija ar atlygintinį naudojimąsi prostitucijos paslaugomis Administracinių teisės pažeidimų kodekse numatyta bauda nuo 300 iki 500 litų. Tokie pat veiksmai, padaryti asmens, jau bausto už tokius pažeidimus, užtraukia baudą nuo 500 iki 1 tūkst. litų arba administracinį areštą iki 30 parų.