Policijos pareigūnai praneša, kad vasario 25 d. 17.48 val. Kaune, Vydūno al. - Radvilėnų pl. sankryžoje, vyras (gimęs 1955 m.), vairuodamas mikroautobusą „Mercedes Benz Sprinter Altas“ nesilaikė visų būtinų atsargumo priemonių, kad nekiltų pavojus kitų eismo dalyvių saugumui, pavojingai manevruodamas bei grubiai pažeisdamas kelių eismo taisykles, vienu metu padarė kelis eismo taisyklių pažeidimus.

Vairuotojas lenkė ta pačia kryptimi važiuojančias transporto priemones pėsčiųjų perėjoje ir pagrindiniame kelyje, nerodydamas kairiojo įspėjamojo šviesos posūkio signalo, kirsdamas kelio horizontaliojo ženklinimo siaurą ištisinę liniją, skiriančią priešingų krypčių transporto srautus, ir įvažiuodamas į priešingos krypties eismui skirtą eismo juostą, toliau važiuodamas Radvilėnų pl. - A. Baranausko g. sankryžoje, iš antros eismo juostos, leidžiančios važiuoti tik tiesiai, suko į dešinę, į A. Baranausko gatvę, kirsdamas siaurą ištisinę kelio horizontaliojo ženklinimo liniją, žyminčią eismo juostos kraštą.

Tokiais savo veiksmais dėl chuliganiškų paskatų mikroautobuso vairuotojas išreiškė nepagarbą kitiems eismo dalyviams, nepasirūpino kitų eismo dalyvių saugumu, pažeidė kelių eismo taisykles.

Vyrui paskirta ne tik 289 eurų piniginė bauda, bet ir specialiosios teisės (teisė vairuoti transporto priemones) atėmimas 12 mėn.
Kauno apskrityje šiais metais jau žuvo 4 asmenys (pernai iki kovo mėnesio pabaigos žuvo 8), dar 117 buvo sužeista (pernai – 140).

Kauno apskrities policija ragina vairuotojus laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio! Tik kartu rūpindamiesi savo ir kitų saugumu laimingai pasieksime kiekvienos kelionės tikslą.

Daugiau skaitykite čia.