Kaltinamajame akte teigiama, kad šie asmenys, veikdami organizuotoje grupėje, 2009 metų lapkričio mėnesį su Kirgizijos piliečiais susitarė pirkti labai didelį kiekį narkotinės medžiagos.

A. Jakštas susitiko su trimis kirgizais kavinėje prie Gudelių kaimo ir susitarė dėl narkotinių medžiagų palikimo vietos ir tikslaus laiko. Narkotikai maišuose buvo palikti automobilių stovėjimo aikštelės šalikelėje.

Per mažiausiai tris kartus trijulė iš sutartos vietos paėmė beveik 2,5 kg birios medžiagos, kurios sudėtyje buvo didelis kiekis heroino (apie 232 g). Narkotikus vyrai nugabeno ir laikė Marijampolėje.

Dalis narkotikų buvo perduota R. Brižinskienei, kuri juos realizavo, o kaip atlygį A. Jakštui perdavė beveik 100 kv. m. ploto butą Marijampolėje, sudarydami apsimestinę buto pirkimo-pardavimo sutartį.

Tačiau paaiškėjo, kad „prekė“ nėra labai kokybiška, todėl vyrai nusprendė narkotikus grąžinti kirgizams. Šie siuntą atsiėmė.

Nusikalstamos gaujos lyderiu laikomas anksčiau jau teistas 51 metų Arūnas Jakštas. Kaip sakė pats marijampolietis, iki sulaikymo jis dirbo Ispanijoje NT agentu.

“Visiška nesąmonė“, - kaltinimus pakomentavo A. Jakštas.

Į teisiamųjų suolą sėdo teisti 36 metų Mindaugas Svitojus ir 39-erių mechanikas Ričardas Gruodis, kurie laikomi nusikaltimo vykdytojais.

“Nesuprantu, kuo esu kaltinamas”, - pareiškė R. Gruodis.

Su trejetu, kuris šiuo metu suimtas, teisiama ir niekur nedirbanti, anksčiau jau teista 45 metų čigonė Rūta Brižinskienė.

„Kaip be įrodymų galima kaltinti žmogų?“, - teigė R. Brižinskienė.

Visi keturi kaltinamieji parodymus duos po visų liudininkų apklausos, todėl teismo posėdis pirmadienį buvo atidėtas.