Delfi pakalbino Lietuvos kalėjimų tarnybos direktorių Virginijų Kulikauską.

„Mūsų padėka kolegoms policininkams. Tai jų sulaikymas. Mūsų pareigūnai dirbo su jais, buvo pakelta kriminalinė žvalgyba. Tai bendras vaisius,“ – apie J.Vorobjov sulaikymą sakė V. Kulikauskas.

„Mano žiniomis, mes jį jau turime Marijampolės kalėjime, jis grįžo į bausmės atlikimo vietą. Vakar iš karto buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kalinio pabėgimo, tai jo laukia papildomi metai“, – teigė V. Kulikauskas.

Kaip pavyko saugomam nuteistajam pasprukti iš Marijampolės ligoninės, dar neatskleidžiama.

„Buvo 2 pareigūnai, kaip būna tokiais atvejais, tokio asmens priežiūrai. Bet deja... Mes atliekame tarnybinį patikrinimą visoms aplinkybėms nustatyti. Šiai dienai tam tikrų negerų detalių matome“, – prisipažino V. Kulikauskas.

Kalėjimų tarnybos direktorius teigė negalintis išsamiau komentuoti pabėgimo aplinkybių dėl vykstančio tarnybinio patikrinimo ir ikiteisminio tyrimo.

„Galiu pasakyti tik tiek, kad pareigūnų dėmesingumo buvo stokota“, – apibendrino Lietuvos kalėjimų tarnybos vadovas.

Apie sulaikytą pavojingą recidyvistą, pabėgusį iš Marijampolės ligoninės, 10 val. 45 min. pranešė Policijos departamento atstovas.

J. Vorobjov, einantį gatve Marijampolėje, sulaikė policijos pareigūnai. Sulaikomas bėglys nesipriešino. Jis nuvežtas į Marijampolės kalėjimą.

Marijampolės apskrities policijai apie pabėgimą pranešta balandžio 1 d. apie 21 val.

Paaiškėjo, kad iš ligoninės kalinys dingo 20 val. 10 min. Policijos duomenimis, į Marijampolės ligoninę J. Vorobjov (gim. 1982 m.) buvo paguldytas kovo 28 d. Jis buvo gydomas dėl širdies sutrikimų.

Neoficialiais duomenimis, kaliniui pavyko pabėgti, kai jis buvo palydėtas į tualetą.

Lietuvos kalėjimų tarnybos direktorius Virginijus Kulikauskas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)