Vagystes iš ūkiuose naudojamų transporto priemonių tiriantis detektyvas Chrisas Piggottas spaudai nurodė, jog Vokietijos policija infiltravosi į minėtą gaują su britų pareigūnų pagalba bei perėmė 80, kaip įtariama, visoje Europoje pavogtų GPS prietaisų. Iš jų 23 identifikuoti kaip pavogti JK.

„Šie nusikaltėliai yra gerai organizuoti ir žino, ko ieškoti, todėl labai svarbu, kad ūkininkai saugiai laikytų savo GPS įrangą, kai jos nenaudoja“, – sakė detektyvas, patardamas sustiprinti apsaugą kiemuose, garažuose ir traktoriuose, kad vagims būtų sunkiau veikti.

Ch. Piggottas pridūrė, kad tokios vagystės pastaruoju metu ypač išpopuliarėjo.

„Šalyje daugėja GPS įrangos vagių. Vis daugiau žmonių įmasi nusikaltimų, tikėdamiesi lengvų pinigų“, – teigė jis.

Draudėja Samantha Weeks iš pietvakarių Anglijos sakė, kad nusikaltėlių gaujos paprastai sutelkia dėmesį į vieną kaimišką vietovę.

„Jie greitai pasidarbuoja viename regione ir juda toliau, kad išvengtų policijos“, – sakė draudėja.

Ji pridūrė, kad gaujos vagia įvairių modelių GPS įrangą, ekranus ir stoteles.

„Vagys naudojasi tuo, kad daugelis ūkininkų dabar yra labai užimti, todėl ieško taikinių fermose“, – įspėjo S. Weeks.

Pareigūnai pataria ūkininkams aktyvuoti PIN saugumo kodus savo GPS prietaisuose. Senesnius modelius rekomenduojama žymėti specialiais policijos lipdukais ar užrašyti savo pašto kodą nenutrinamu žymekliu. Tai apsunkins prietaisų pardavimą vagystės atveju ir padės policijai ar potencialiems pirkėjams atpažinti vogtą įrangą.