Bent jau taip teigia pati moteris, kuri iš Egipto kurorto Hurgados į Lietuvą grįžo dar gruodžio pradžioje. Tačiau net ir praėjus trims savaitėms po kelionės moteris neranda vietos.

„Tokio pažeminimo gyvenime nesu patyrusi“, – sakė ji. Anksčiau tris kartus Turkijoje poilsiavusi ir nė karto jokių problemų neturėjusi moteris dabar nori tik vieno – kad kuo greičiau būtų suimtas ir nubaustas jos skriaudikas iš Egipto.

Lietuvės istorija jau susidomėjo ir policijos pareigūnai – jiems skundą apie patirtas patyčias Egipto kurorte persiuntė Turizmo departamento darbuotojai. Tuo metu Raseinių policijos viršininkas Kęstutis Užemeckas, kurio pavaldiniams tenka narplioti gana painios istorijos Hurgados viešbutyje aplinkybes, DELFI sakė, pradėjus tyrimą kad bus siekiama ištirti visas aplinkybes.

„Tačiau visą situaciją apsunkina tai, kad įvykis buvo ne Lietuvoje, o Egipte“, – sakė komisariato viršininkas.

Romantiškas pasimatymas: gražūs vaizdai, prabangus restoranas

Visa ši istorija nutiko, kai lapkričio pabaigoje lietuvė su kelionių organizatoriumi „Novaturas“ išskrido į Hurgadą. Prabangiame 4 žvaigždučių viešbutyje moteris apsistojo viena – sutuoktinis liko Lietuvoje.

Viešbutis yra labai populiarus tarp turistų iš Rusijos, todėl jau pirmosiomis kelionės dienomis moteris administratoriams pasiskundė dėl kitų poilsiautojų elgesio. Į jos skundą buvo reaguota – su moterimi ėmė bendrauti vyresnysis administratorius Mohamedas.

„Jis man sakė, kad nereikia nervintis, turėčiau atsipalaiduoti ir tęsti puikias bei gražias atostogas viešbutyje, – pasakojo poilsiautoja. – Vėliau jis, kaip viešbutyje aukštas pareigas užimantis asmuo, pasiūlė kartu po darbo nuvykti pasižvalgyti po Hurgadą. Sutikau, pagalvojau, kodėl gi ne, juk inteligentiškas žmogus, dirbantis viešbutyje, tikrai man nieko nepadarys.“

Moteris pasakojo, kad jau tą patį vakarą, apie 23 val., su Mohamedu slapta susitiko už viešbučio ribų, nes darbuotojams griežtai draudžiama susitikinėti su klientais.

„Tą vakarą mes nuvykome į tikrai labai gražią vietą, pastovėjome prie Raudonosios jūros, paskui Mohamedas mane nusivedė į puikų restoraną, labai gerai praleidau laiką, – prisiminė poilsiautoja. – Grįžtant atgal į viešbutį jis man paskyrė kitą pasimatymą – žadėjo, kad rytoj bus dar gražesnis vakaras nei šiandien. Sutikau, nes jis mane įtikino, kad man nieko blogo nepadarys ir nori tik vieno – kad aš, kaip viešbučio klientė, galėčiau puikiai praleisti laiką. Tuomet jis elgėsi kaip tikras džentelmenas.“

Darė, ką norėjo: liepė jam nevadovauti

Tačiau, anot moters, Mohamedo elgesys visiškai pasikeitė kitą vakarą. „Ir vėl mes iš viešbučio išvažiavome taksi, bet šį kartą mane nuvežė į kažkokį butą Hurgadoje – čia ir prasidėjo mano didžiausias gyvenimo košmaras“, – kalbėjo ji.

Poilsiautoja tikino, kad bute Mohamedas ją ne tik seksualiai prievartavo, bet ir išžagino. „Jis darė su manimi ką tik norėjo – verkdama prašiau jo sustoti, mane paleisti, bet jis nieko negirdėjo, tik aiškino, kad jam nevadovaučiau“, – sakė moteris.

Kai „viskas baigėsi“, Mohamedas moterį parvežė atgal į viešbutį. „Jis vėl išlipo taksi neprivažiavus viešbučio, bet mane grįžusią matė apsaugininkas“, – sakė ji.

Po vakaro, praleisto Mohamedo lovoje, poilsiautoja jautėsi prastai – situacija nė kiek nepagerėjo ir kitą rytą, todėl ji telefonu susisiekė su kelionę organizavusios bendrovės gide. Netrukus moteris buvo nuvežta į Hurgados ligoninę – kartu su ja į gydymo įstaigą važiavo ir viešbučio administratorius Mohamedas, prieš tai poilsiautojos prašęs nieko nepasakoti apie košmaru jai pasibaigusį vakarą.

„Bet aš viską papasakojau, nors tuo metu labai prastai jaučiausi“, – prisipažino turistė.

Administratorius sumokėjo už vaistus

Ligoninėje ją apžiūrėjęs gydytojas diagnozavo trauminį uždegimą analinėje angoje. „Išrašė vaistus, bet juos tada pirko Mohamedas, o gydymo išlaidas žadėjo padengti draudimo kompanija“, – teigė ji.

Iš gydymo įstaigos moterį išleidęs chirurgas prašė jos atvykti po dviejų savaičių, bet tai buvo neįmanoma – poilsiautoja po kelių dienų turėjo jau išskristi į Lietuvą.

„Tada „Novaturo“ atstovė man pasakė, kad iki rytojaus gerai pagalvočiau, ar tikrai noriu kreiptis į policiją, o mane atgal į viešbutį leido parvežti Mohamedui“, – moteris sakė, kad toks gidės elgesys ją labai pribloškė.

Tikėjo gidais, bet policijos neinformavo

Apie tai, kad patyrė seksualinę prievartą, moteris papasakojo ir kitam kelionių organizatoriaus gidui, bet ir šis esą nesiėmė jokių priemonių.

„O aš tikėjau, kad jie pasirūpins policija, apie tai praneš Lietuvos ambasadai, bet to jie nepajudino nė piršto, o stengėsi, jog niekas apie tai nesužinotų“, – teigė poilsiautoja. Vis dėlto apie patirtą košmarą ji spėjo papasakoti vienam viešbučio darbuotojui, apie jos problemas sužinojo ir čia dirbantys apsaugos pareigūnai, ir vertėjas.

Prieš kelionės pabaigą, anot moters, Mohamedas jai pasiūlė dar trim savaitėms pasilikti Hurgadoje ir žadėjo net apmokėti visas išlaidas.

„Sutikau, galvoju, pakeisk man bilietus, aš čia pabūsiu, bet tu vis tiek sėsi už grotų – kai sveikata pagerės, jau pati skambinsiu į ambasadą, policiją, – sakė moteris. – Bet jam nepavyko pakeisti bilietų, todėl grįžau namo. Jeigu būčiau žinojusi, kad taip viskas baigsis, tikrai tą pačią dieną būčiau informavusi policiją.“

Apie Egipto kurorte patirtus nemalonumus moteris ambasadai pranešė tik grįžusi į Lietuvą. „Tačiau man niekuo negalėjo padėti – sakė, kad esu ne Egipte, o Lietuvoje“, – teigė ji. Apie savo bėdas ji oficialiai parašė Turizmo departamentui, „Novaturui“ bei dar kai kurioms institucijoms.

Košmariškas atostogas Egipte išgyvenusi moteris prisipažino, kad kasdien galvoja apie tai, kas nutiko atostogų metu. „Dabar labiausiai norėčiau pamatyti, kaip Mohamedas yra suimamas, – sakė ji. – Žinoma, man dabar reikėtų kažkokių atostogų, nes turiu atsigauti net tik fiziškai, bet ir psichologiškai. Kitą kartą jau nebūčiau tokia kvaila.“

Policijos viršininkas: tokios istorijos dar negirdėjome

Kas iš tikrųjų dėjosi Hurgadoje, šią savaitę pradėjo aiškintis ir Raseinių policijos komisariatas, kuriam moters skundą persiuntė Turizmo departamentas.

Policijos komisariato viršininkas K. Užemeckas teigė, kad kol kas aiškinasi įvykio aplinkybes – moteris jau buvo apklausta, artimiausiu metu ją turėtų apžiūrėti medikai.

„Visos problemos buvo Egipte, tačiau aiškinsimės visas aplinkybes, o po to, pasitarę su prokurorais, spręsime, ką galime padaryti, – sakė jis. – Situaciją komplikuoja tai, kad visi veiksmai, netgi „Novaturo“ darbuotojų, atlikti kitoje šalyje, su kuria mes galime bendradarbiauti tik per Interpolą. Dabar sunku atsakyti, ką mes galime padaryti, bet iš nukentėjusiosios pareiškimo matau, kad vietiniai pareigūnai bent du kartus buvo atvažiavę į viešbutį.“

Pirmą kartą su tokia istorija susidūręs K. Užemeckas pažymėjo, kad policija tikrins, ar „nėra nusikalstamos veikos ar kitų teisės pažeidimų, padarytų būtent Lietuvoje“.

„Novaturas“: klientė norėjo vykti vėl į tą patį viešbutį

Įvykio aplinkybes aiškinasi ir kelionių organizatorius „Novaturas“. Bendrovės Rinkodaros projektų vadybininkas Aurimas Janušauskas DELFI pažymėjo, kad savo kliente rūpinasi iki šiol.

„Su šia mūsų kliente bendraujame ir padedame jai nuo pat jos atostogų pradžios, iki dabar, – rašoma „Novaturo“ atsiųstame atsakyme į pateiktus klausimus. – Reaguojame į kiekvieną kliento pageidavimą, pastabas ar skundus. Jūsų minimai turistei jos prašymu kelionės metu buvo suteikta medicinos darbuotojų pagalba, siūlyta kreiptis į policijos pareigūnus, persikelti į kitą viešbutį (viso to mūsų klientė atsisakė), su turiste nuolat bendravo ir ja rūpinosi mūsų atstovai Egipte.

Pabrežiame tik tai, kad mūsų klientė tiek telefonu, grįžus į Lietuvą, tiek mūsų atstovams Egipte yra pateikusi vienintelį reikalavimą – suteikti jai nemokamą kelionę dviems savaitėms į Hurgadą, į tą patį viešbutį, kuriame atostogavo. Gerbdami mūsų klientės privatumą nuo didesnių komentarų esame linkę susilaikyti.“