Lenkiją sukrėtė savo kūdikių žudikės 41 metų Beatos K. istorija.

Ketvirtadienį jai pateiktas kaltinimas dėl keturių savo naujagimių nužudymo, informuoja Lenkijos žiniasklaida.

Dar šių metų vasario mėnesį policija atliko kratą Beatos K. namuose Strešovo kaime Vakarų pamario vaivadijoje. Darže prie namo buvo aptikti suvynioti į plastiką naujagimio griaučiai. Tada moteriai Ščecino prokuratūra pateikė kaltinimą, jog maždaug prieš 3-5 metus nužudė ką tik pagimdytą kūdikį.

Moteris prisipažino savo kaltę ir pateikė išsamius parodymus, kurie spaudoje nebuvo skelbiami. Jai grėsė iki 5 metų kalėjimo.

Tęsdama tyrimą policija aptiko dar trijų naujagimių palaikus, o atlikus DNR tyrimą nustatyta, kad visi keturi kūdikiai yra Beatos K. vaikai.

Paaiškėjo taip pat, kad vietos gyventojai žinojo apie moters nėštumą, tačiau niekam nekilo mintis pasiteirauti kaip vaikas auga. Dabar savo kūdikių nužudymu kaltinamai moteriai gresia ilgi kalėjimo metai.

Tai ne pirmas toks atvejis Lenkijoje. Prieš pora savaičių kalėti nuteista moteris, kuri savo 5 naujagimius laikė šaldiklyje, o prieš gerą dešimtmetį pas vieną kalnietę buvo surasti negyvi naujagimiai, kurie buvo laikomi plastikinėje statinėje kopūstams raugti.

Visos savo vaikų žudikės teisinosi vienodai – vaikai per didelė našta šeimai.