Pasirodo, pareigūnams reikėjo sutvarkyti vakar neužbaigtus reikalus. Valčių garažų teritorijoje sulaikytas girtas asmuo, įtariama, tas pats, kuriam šeštadienį pavyko išsisukti nuo policijos patikros.

Priminsime, kad šeštadienį, reido metu Vilniaus plente, vienas vairuotojas metė automobilį „VW Passat“ su priekaba, kurioje buvo valtis. Žmogus, nusiritęs nuo kalno, dingo krūmuose. Automobilis buvo paliktas su praviru langu, valtyje buvo šviežia žuvis.

Kone po valandos tas pats automobilis buvo sustabdytas Jakų žiede. Jį vairavęs asmuo buvo blaivus ir paaiškino, kad, neva degalinėje buvo palikęs piniginę, tad teko pėsčiomis grįžti jos pasiimti. Degalinės operatoriai teigė, kad šeštadienį niekas jokių daiktų, juolab piniginių, nepasigedo.

Be to, pareigūnai matė, kad iš automobilio išlipo tamsiais rūbais apsirengęs asmuo, o po kurio laiko sustabdytą automobilį vairavo pilietis apsirengęs šviesiais drabužiais.

Sekmadienį, apie 11.30 val., Klaipėdos policija gavo pranešimą, kad valčių garažų teritorijoje, esančioje šalia Smeltalės upės žiočių, neblaivus asmuo padarė avariją ir bando pasišalinti.

Iš Tilžės gatvės per visą miestą kaukdamas sirenomis nulėkė policijos ekipažas.

Atvykus pareigūnams, žvejai jau buvo sulaikę apsvaigusį vairuotoją.

Pasirodo, kad pilietis neblaivus kateriu parplaukė iš Kuršių marių. Išlipęs į krantą ir bandydamas automobiliu „VW Passat“ pastumti valties vežimėlį ant slipo, nestipriai kliudė automobilio „Toyota“ dešinės pusės žibintą.

Tada žvejai prišoko prie automobilio, iš užvedimo spynelės ištraukė raktą ir iškvietė policiją.

Atvykę pareigūnai iš karto pažino ir valtį, ir automobilį. Nes kaip tik jie šeštadienį Vilniaus plente apžiūrėjo pamestąjį automobilį su valtimi.

Sulaikytas pilietis Kuzma G., gim. 1954 m., buvo toks girtas, kad nesugebėjo papūsti į alkotesterį. Vėliau pilietis aprimo ir jam buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,38 prom.

Jeigu pareigūnas nebūtų prilaikęs jo už parankės, jis būtų įkritęs į vandenį. Jis protestavo prieš pareigūnų veiksmus, vadino juos „tvariais“. Aiškino, kad šeštadienį automobilį vairavo ne jis, o sekmadienį jis buvo mariose. Jam buvo paaiškinta, kad žvejai jo vairavimo faktą užfiksavo ir paliudijo raštiškai.

Vėliau Kuzma pradėjo protestuoti prieš automobilio ir priekabos išvežimą į policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelę. Paprašytas sėsti į automobilį kibo pareigūnui į atlapus. Tada buvo panaudotos spec. priemonės ir už pasipriešinimą policijos pareigūnams ir plūdimąsi pilietis dviem paroms uždarytas į areštinę.

O dėl avarijos kurią sukėlė neblaivus asmuo sprendimą priims teismas.