Policijos departamentas skelbė, kad sunkios būklės kūdikis rastas šeštadienį apie 11 val. prie daugiabučio, jis išmestas per pirmo aukšto langą.

Įtariamas tėvas, gimęs 1998 m., pirminiais duomenimis, nebuvo girtas, tačiau neatmetama, kad jis galėjo būti apsvaigęs nuo narkotikų.

Pirmadienį Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras kreipėsi į Klaipėdos apylinkės teismą dėl griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo – skyrimo įtariamajam.

„Asmuo teisėsaugos pareigūnams žinomas. Jis praeityje buvo teistas kelis kartus, įskaitant ir už nužudymą. Daugiau pakomentuoti šiuo metu negalime, kad nebūtų pakenkta tyrimui“, – informavo prokuratūros atstovė Viktorija Jonuitė.

Klaipėdos apylinkės teismas pirmadienio vidurdienį tenkino prokuratūros prašymą ir leido įtariamąjį suimti 14-ai dienų.

„Toks terminas paskirtas kadangi pats įtariamasis dėl sveikatos būklės dalyvauti posėdyje negalėjo. Buvo gauta gydytojo pažyma dėl jo nedalyvavimo posėdyje“, – sakė Klaipėdos apylinkės teismo atstovė Monika Vismantė.

Suėmimas skirtas, nes yra duomenų, kad įtariamasis gali daryti naujas nusikalstamas veikas.

„Kai jo sveikatos būklė pagerės, bus iš naujo svarstoma dėl jo suėmimo pratęsimo, jau jam dalyvaujant. Kiekvienas turi teisę būti išklausytas“, – komentavo teismo atstovė.

Kol kas teisėsauga tyrimą pradėjo pagal BK 140 str. 3 d., kur nustatyta atsakomybė už nežymų sveikatos sutrikdymą mažamečiui. Tikėtina, tyrimas bus perkvalifikuotas į sunkesnį nusikaltimą, kai bus nustatyta, kokie konkrečiau sužalojimai padaryti.

Kūdikio būklė kritinė


Per surengtą spaudos konferenciją gydytojas Linas Mikelis laikinai einantis Klaipėdos Vaikų ligoninės reanimacijos skyriaus vedėjo pareigas, sakė, kad kūdikio būklė bloga, stipriai sužalota jo galva.

Jis paminėjo, kad kūdikis suluošintas. Gali būti, kad jis buvo stipriai muštas dar prieš išmetant pro langą.

„Vaikas atvežtas šeštadienį po pietų, jo būklė buvo ypatingai sunki, patyręs daugybinius galvos ir vidaus organų sužalojimus. Būklė artėjo prie kritiškos, bet po truputį pavyko stabilizuoti, ištirti, buvo derinta su Kauno klinikų reanimatologais, kūdikis pervežtas į Kauno klinikas“, – L. Mikelio žodžius citavo LRT.

Vaiko teisių tarnybos duomenimis, šeimoje yra dar vienas vaikas, jis šiuo metu saugioje aplinkoje.

„Vaiko teisių gynėjų turimais duomenimis, kūdikio sveikatos būklė pablogėjo, šiuo metu yra kritinė. Vaiko teisių gynėjai susisiekė su kūdikio mama, pasiūlė pagalbą. Mūsų žiniomis, tai ne vienintelis šeimoje augantis vaikas. Kitas šeimoje augantis vaikas šiuo metu yra saugioje aplinkoje.

Šiuo metu vaiko teisių gynėjai renka kitą svarbią informaciją, vertina, kokios dar pagalbos gali reikėti šeimai, kuriai jau anksčiau buvo teikta pagalba, ir inicijuos jos teikimą“, – komentavo Klaipėdos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Gintarė Noliūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)