Į įvykio vietą išskubėjo policijos pareigūnai, medikai, ugniagesiai-gelbėtojai.

Pagalbą avarijos dalyviams iškvietė netoliese dirbusi moteris, kuri, išgirdusi trenksmą, iš parduotuvės išbėgo į gatvę ir pamatė sumaitotas mašinas, vienas žmogus gulėjo ant šaligatvio. Jaunuoliai kalbėjo, kad jie skubėjo į darbą. Ir vingiuotoje gatvėje jų mašiną tiesiog užmetė.

Avariją sukėlė automobilio "Audi A4" vairuotojas, kretingiškis Mantas G., gim. 1988 m., kuris, vairuodamas automobilį su dešinėje pusėje įrengtu vairu, išvažiavo į priešingą eismo juostą ir tėškėsi į sunkvežimį "Volvo".

"Audi A4" vairuotojas, pravarde Šerniukas, žinomas Kretingos policijai, kaip muštynių ir ikiteisminių tyrimų dalyvis.

Lengvuoju automobiliu vyko keturi jauni žmonės. Visi jie sužaloti. Pradžioje buvo manoma, kad kartu važiavo ir mergina, kuri vienintelė nenukentėjo, bet kiek vėliau pareigūnai patikslino, kad merginos automobilyje nebuvo, į avarijos vietą ji atėjo vėliau.

Per incidentą sunkiausiai nukentėjo sunkvežimio "Volvo" vairuotojas Algirdas R., gim. 1956 m. Jis iš karto išvežtas į ligoninę Klaipėdoje.

Stipriai nukentėjo ir "Audi" keleiviai bei vairuotojas. Pagal galvos žymes ir skalpo likučius ant priekinio stiklo, galima spręsti, kad jis važiavo neprisisegęs saugos diržo.

Kretingos rajono policijos komisariate dėl šios avarijos, per kurią sužeisti 5 žmonės, pradėtas tyrimas.

Kol vyko avarijos padarinių likvidavimas Kretingos centre pusantros valandos buvo uždarytas eismas.

Tai antra didelė avariją Kretingos rajone per pusantros savaitės.

Neseniai, vasario 8 dieną, Kretingos rajone, kelyje Darbėnai-Palanga, Joskaudų kaimo ribose, susidūrus automobiliams "Volvo" ir "Lancia Lybra", buvo sužeisti 6 žmonės.