Policijos departamentas praneša, kad liepos 3 d. apie 14 val. Klaipėdos apskr. VPK areštinėje, suimtasis (g. 1981 m.) pagal LR BK 129 str. 1 d. (nužudymas) nuplėšė nuo lubų priešgaisrinės signalizacijos daviklį, suplėšė paklodę ir, ją pririšęs prie lango grotų, bandė pasikarti.

Suimtasis patalpintas į kitą kamerą.

Klaipėdos policijos pareigūnai patvirtino, kad pasikarti bandė kraupiu pardavėjos nužudymu įtariamas Konstantinas Ivančenko.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas šeštadienį jam skyrė kardomąją priemonę – suėmimą trims mėnesiams.

K. Ivančenko ir jo bendrininkui Aleksejui Kalininui, gimusiam 1987 metais, pareikšti įtarimai dėl nužudymo iš savanaudiškų paskatų.

Jie įtariami birželio 30-ąją pigių rūbų kioskelyje žiauriai nužudę 40-metę pardavėją. Pigių rūbų parduotuvėje-kioske, Medvėgalio gatvėje, greta Naujojo turgaus, kraujo klane gulinčią moterį rado užėję pirkėjai. Jie apie tai informavo patalpų savininką, o jis paskambino bendruoju pagalbos telefonu.

Įvykio vietoje rasta negyva 40-metė moteris, kiosko-parduotuvės pardavėja. Ji buvo žiauriai subadyta. Durtinės žaizdos buvo matyti aukos kakle, veido, rankų ir nugaros srityse. Nužudžius moterį pagrobta jos rankinė.

Kiek daugiau nei po paros, penktadienio vakarą, pareigūnai sulaikė du tariamuose. Jie buvo sulaikyti viešose vietose, tačiau tokiose, kur nebuvo žmonių. Vyrai sulaikyti skirtingose vietose. Jie nesipriešino, nebandė bėgti, nes esą ir nebuvo galimybių tai padaryti, nes pareigūnai juos užklupo netikėtai.

Pareigūnai pabrėžė, jog padėti surasti ir sulaikyti įtariamuosius labai padėjo visuomenė, kuriai reiškiama nuoširdi padėka.

Vienas įtariamųjų – 1981 metais gimęs K. Ivančenko šeštadienį teisme, kai jam buvo skiriama kardomoji priemonė, pripažino, kad būtent jis subadė pardavėją. Esą jis ką nori, tą ir daro.

Peilį jam padavė A. Kalininas, kuris esą į parduotuvę-kioskelį net neužėjo, o tik stebėjo aplinką ir sergėjo, kad į patalpą neįeitų kiti žmonės.

Įtariamieji tikino, kad jų tikslas buvo apiplėšti moterį. Toks planas esą gimė spontaniškai, kai jie ėjo pro parduotuvę-kioskelį.

Teigiama, jog įtariamų žudikų grobis buvo tik vienas doleris.

Įtariamieji savo šaltakraujiškumu pribloškė net visko mačiusius pareigūnus. K. Ivančenko ciniškai pasakojo, kaip subadė moterį. Jį esą užvaldė įsiūtis, nes pardavėja pasipriešino, nenorėjo atiduoti rankinės.

Liudininkai, kurie pareigūnams padėjo identifikuoti įtariamuosius, pasakojo, jog matė, kaip K. Ivančenko kruvinas rankas plovė netoli kioskelio-parduotuvės esančioje baloje, gatvėje.

K. Ivančenko šeštadienį Klaipėdos miesto apylinkės teismas leido suimti trims mėnesiams, o A. Kalininą – mėnesiu trumpiau.

Vyrai artimiausiu metu turėjo būti išgabenti į Šiaulių tardymo izoliatorių.

K. Ivančenko bandymas pasikarti pareigūnų labai nesujaudino. Tikėtina, jog vyras taip pasielgė, nes ji galimai pradėjo kankinti abstinenciją. Nors oficialių duomenų apie įtariamojo priklausomybę svaigalams nėra, neabejojama, kad jis yra priklausomas nuo alkoholio arba narkotikų. „Tikrai ne sąžinės priekaištai jį privertė taip elgtis“, – konstatavo pareigūnai.

Po bandymo pasikarti K. Ivančenko uždarytas į atskirą kamerą, kurioje jo laisvė yra suvaržyta antrankiais, kad įtariamasis nebandytų pakartoti savo sumanymo.

K. Ivančenko anksčiau yra teistas devynis kartus – už vagystes, plėšimus, išžaginimą. Pastarąjį kartą už grotų jis atsidūrė už ginkluotą plėšimą, o nusikaltimo įrankiu taip pat buvo pasirinkęs peilį. Į laisvę jis išėjo balandžio 18 dieną.

Pagalbos telefonai:

Psichologinės pagalbos tarnybaTelefono numerisDarbo laikas
Jaunimo linija
Budi savanoriai konsultantai
8 800 28888I-VII
visą parą
Vaikų linija
Budi savanoriai konsultantai, profesionalai
116 111I-VII
11:00 - 21:00
Linija Doverija (parama teikiama rusų kalba)
Budi savanoriai konsultantai. Pagalba skirta paaugliams ir jaunimui.
8 800 77277dirba nuo antradienio iki šeštadienio (II-VI)
Pagalbos moterims linija
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai
8 800 66366dirba I-VII visą parą
Vilties linija
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai
116 123I-VII
visą parą

Skambučius į visas linijas apmoka SADM iš Valstybės biudžeto lėšų.

Emocinė parama internetu

„Vaikų linija“Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.ltAtsako per dvi dienas
„Jaunimo linija“Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.jaunimolinija.lt/internetasAtsako per dvi dienas
„Vilties linija“Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.comAtsako per tris darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.ltAtsako per tris dienas

Krizių įveikimo centre (Giedraičių 60 A, Vilnius, www.krizesiveikimas.lt) budi psichikos sveikatos specialistai, su kuriais galite pasikonsultuoti atėję arba per Skype be išankstinės registracijos ir nemokamai. Į budinčius psichologus bus galima kreiptis darbo dienomis 16-20 val., šeštadieniais 12-16 val. Darbo laikas: I, III, V 16.00–20.00

Pagalba nusižudžiusių artimiesiems: savitarpio pagalbos grupė, dažniausiai užduodami klausimai, literatūra ir kita naudinga informacija puslapyje artimiems.lt

Vaikų ir paauglių krizių intervencijos skyrius. Veikia visą parą. (8-5) 275 75 64.

Naujausi duomenys apie darbo laiką ir kita informacija – puslapyje www.klausau.lt