Vilniaus rajone pasieniečiai sulaikė automobilį „Dodge Durango“ su pusšešto tūkstančio pakelių kontrabandinių cigarečių. Mašinoje taip pat rasti, įtariama, kontrabandininkams priklausantys dokumentai ir kiti jų paskubomis palikti daiktai.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) praneša, kad sekmadienį Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos pasieniečiai kartu su Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnais netoli Vilniaus rajono Tvankiškių kaimo aptiko įtartinus kelių žmonių pėdsakus. Įtarta, kad čia iš Baltarusijos teritorijos į Lietuvą galėjo būti permestos nelegalios prekės. Sienos pažeidimo nebuvo, tačiau visi požymiai liudijo, kad kontrabandininkai galėjo pasinaudoti pastaruoju metu populiariu būdu rūkalus iš Baltarusijos į Lietuvą tiesiog permesti per sienos liniją.

Buvo pradėta paieška, pagalbon pasitelkti pasienietis kinologas su tarnybiniu šunimi. Netrukus maždaug už 500 metrų nuo valstybės sienos, miške, pasieniečiai aptiko automobilį „Dodge Durango“. Jis buvo neužrakintas, užvedimo spynelėje buvo mašinos raktai.

Joje pasieniečiai aptiko 5500 pakelių cigarečių „NZ Gold“, paženklintų baltarusiškomis banderolėmis. Tokio krovinio vertė Lietuvoje su mokesčiais yra apie 15 600 eurų.

„Dodge Durango“ VSAT pareigūnai dar rado Lietuvos piliečio asmens tapatybės kortelę bei automobilio dokumentus, išduotus kito lietuvio vardu. Be šių radinių, mašinoje dar buvo dujų balionėlis, mobilusis telefonas, 2 radijo ryšio stotelės bei kaukė veidui užmaskuoti.

VSAT Vilniaus rinktinėje dėl kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas. Kontrabandinės cigaretės, automobilis ir jame rasti daiktai saugomi VSAT Vilniaus rinktinėje.