Kartu važiavo D. J., gimęs 1993 m. Automobiliu buvo gabenama 40 kartoninių dėžių, kiekvienoje jų buvo po 500 pakelių cigarečių, iš viso - 20 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis. Šių rūkalų bendra muitinė vertė, įskaitant privalomus sumokėti mokesčius, yra apie 151 600 Lt. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šeštadienį cigarečių vežėjas įkliuvo ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šalčininkų r. policijos komisariato Patrulių būrio pareigūnams. Kovo 8 d., apie 10.06 val., patruliuodami Žagarinės kaime, Šalčininkų r., jie sustabdė patikrinimui automobilį „Audi A6 Avant“, kurį vairavo V. P. (gimęs 1986 m.).

Patikrinę bagažinę, pareigūnai aptiko 8 polietileninius maišus cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis. Automobilis su cigaretėmis ir vairuotojas pristatyti į Šalčininkų r. policijos komisariatą.

Komisariate detaliau apžiūrėjus automobilį, atsarginio rato vietoje aptikti dar 2 polietileniniai maišai su tos pačios rūšies cigaretėmis. Iš viso buvo aptikta 2 500 pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis, praneša Vilniaus apskrities policija.

Šalčininkų r. komisariate už akcizais apmokestinamų prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką pradėta administracinė teisena. Už tokį pažeidimą numatyta bauda nuo 10 tūkst. iki 20 tūkst. litų su šių prekių konfiskavimu ir gabenimo priemonės, kuria šios prekės buvo neteisėtai gabenamos, konfiskavimu arba be jos konfiskavimo.