DELFI šaltiniai atskleidė, kad baisios muštynės prie Vingrių gatvėje esančio baro „Vingrių 17”, kuris labiau žinomas kaip Psichbaris, kilo po konflikto, kuriame buvo minimas Rusijos prezidento Vladimiro Putino vardas.

„Kam čia patinka Putinas?“ – taip, anot vieno kompozitoriaus sumušimu įtariamo vilniečio, pareiškė T. Dobrovolskis arba prie jo stovėjęs vyras, atrodęs kaip skinhedas.

Po šių žodžių, anot įtariamojo, ir kilo grumtynės, nors skirtingose kompanijose buvę vyrai apie politiką net nekalbėjo. „Viskas įvyko labai žaibiškai“, – tyrėjams pareiškė jis.

Dėl kompozitoriaus itin žiauraus sumušimo Vilniaus policijos pareigūnai sulaikė šešis asmenis, tačiau, įtariama, grumtynėse dalyvavo net apie dešimt žmonių. Kadangi baisaus nusikaltimo aplinkybės dar nėra aiškios, siekdami kuo išsamiau išsiaiškinti visas aplinkybes, prokurorai kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą dėl įtariamųjų suėmimo.

Ketvirtadienį teismas jau leido suimti du asmenis (vienas suimtas dviem mėnesiams, kitas – dviem savaitėms), o kitų sulaikytųjų likimą ikiteisminio tyrimo teisėjai sprendė šeštadienį. Nuo pat ryto konvojaus pareigūnai į teismą vežė įtariamuosius, kuriuos palaikyti buvo atvykę jų artimieji.

„Suėmė? Bet jis tikrai nekaltas, būtinai reikia skųsti nutartį“, – išgirdusi ikiteisminio tyrimo teisėjos sprendimą apsiverkė vieno įtariamojo motina. Ji advokato prašė kuo greičiau parašyti skundą, taip pat teiravosi, ar nėra įmanoma, kad jos sūnus 14 dienų būtų laikomas ne areštinėje, o Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime.

„Areštinėje yra labai šalta“, – sakė ji. Tačiau advokatas moteriai negalėjo padėti – trumpam laikui suimti įtariamieji yra laikomi areštinėje, o ne kalėjime.

Baras „Vingrių 17”
Tuo metu matematiką studijuojantis įtariamasis pareigūnams prisipažino, kad dalyvavo kruvinose muštynėse, tačiau negalėjo įvardyti, kas konkrečiai sumušė kompozitorių. Jis teigė, kad su draugais tą vakarą linksminosi viename bare, kai išėję į lauką parūkyti susidūrė su nukentėjusiuoju.

„Jis buvo su labai dideliu šunimi, kuris buvo be antsnukio“, – teigė įtariamasis. Jis neslėpė, kad konflikto metu taip pat sudavė kelis smūgius, tačiau negalėjo įvardyti, kas iš jo bičiulių bei dar kelių vaikinų, kurių net nepažinojo, sumušė T. Dobrovolskį.

Panašiai kalba ir kiti sulaikytieji. Tuo vienas įtariamasis, kuris neslėpė buvęs tą vakarą prie baro, aiškino, kad jis T. Dobrovolskio, kurio net nepažinojo, nemušė, bet grumtynių metu sudavė pora smūgių, kaip vėliau paaiškėjo, vienam savo bičiuliui.

Jis teisme taip pat pažymėjo, kad konfliktas kilo, kai vienas iš prie baro stovėjusių vyrų be jokios priežasties pasidomėjo, kas yra „V. Putino gerbėjas“.

„Man įsiminė tai, kad nukentėjusiojo negynė net šuo – kažkas sakė, koks šeimininkas, jeigu jo negina net šuo“, – teisme aiškino įtariamasis, pažymėjęs, kad atsidūręs areštinėje spėjo apmąstyti savo gyvenimą. „Viskas griūna“, – teigė Vilniaus kolegijoje studijuojantis jaunas vyras.

Dar vienas įtariamasis teigė, kad per muštynes prie T. Dobrovolskio net nebuvo priėjęs, tačiau neslėpė, jog išėjęs iš baro grumtynes matė. Jis užsiminė, kad vienas iš muštynėse dalyvavusių asmenų su savimi turėjo skėtį.

Tuo metu prokurorai kol kas kruvinų muštynių Vingrių g. kol kas nekomentuoja – esą dar yra labai daug neaiškių dalykų, nenorima pakenkti tyrimo sėkmei. Tyrimą dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo atliekantys pareigūnai teigia, kad T. Dobrovolskiui buvo suduotas nenustatytas skaičius smūgių rankomis ir kojomis – jis buvo spardomas net tuomet, kai nukrito ant žemės.

Prašydami suimti įtariamuosius prokurorai teisme pabrėžė, kad kol kas nesulaikyti visi įtariamieji, dalyvavę muštynėse. Taip pat baiminamasi, kad į laisvę paleisti sulaikytieji gali pasislėpti ar paveikti kitus įtariamuosius ar liudytojus.

Nors prokuroras Edmundas Bagdonas įtariamuosius prašė suimti trims mėnesiams, teismas tris įtariamuosius leido įkalinti dviem savaitėms, o vieną - 10 dienų.. Visi jie anksčiau nėra pakliuvę į teisėsaugos pareigūnų akiratį, yra iš padorių šeimų.

T. Dobrovolskis buvo sumuštas gruodžio 24-ąją, apie 3 val., prie baro Vingrių g. Jam buvo sunkiai sužalota galva, vyriškį ištiko koma, jis reanimacijoje. Jo būklė kol kas nepagerėjo.

Po šio nusikaltimo menininko artimieji kreipėsi pagalbos į visuomenę – socialiniame tinkle „Facebook“ jie prašė atsiliepti visų, mačiusių muštynes.

„Šiuo metu jis kovoja už gyvybę. Brangieji, kuo daugiau mūsų visų maldos ir gerų minčių... Dabar labai svarbu... Stiprybės palinkėjimų jo vaikučiams ir žmonai Akvilei Dobrovolskei. Galbūt atsiras kažkas mačiusių šį incidentą. Svarbi bet kokia informacija!“ – rašoma socialiniame tinkle.