Sausio 2 d. į Kauno policijos pareigūnus kreipėsi Garliavos gyventoja, kuri pranešė, kad keletą savaičių negrįžta giminaitis (gim. 1989 m.). Pagal gautą informaciją buvo pradėtas aplinkybių patikslinimas, o paskui – dingusio jauno vyro paieška.

Ketvirtadienį, po intensyvių viešų ir neviešų paieškos veiksmų nustatyta, kad vyras nužudytas, o jo kūnas užkastas.

Kriminalistams suradus vyro kūną Kalinavos kaime netrukus sulaikyti ir trys vyrai (gim. 1984 m., 1992 m., 1970 m.). Tos pačios dienos vakarą, kelyje PrienaiKaunas buvo sulaikytas ir ketvirtasis vyras (gim. 1987 m.).

Penktadienį visi įtariamieji buvo atvežti į Kauno apylinkės teismą. Patenkinus prokurorų prašymą įtariamiesiems skirta kardomoji priemonė – suėmimas dviem mėnesiams.

„Kauno apylinkės teismas patenkino prokuroro prašymą ir dviejų mėnesių terminui paskyrė kardomąją priemonę – suėmimą A. M., M. P., Mi. P., ir T. R., įtariamiems žodinio konflikto metu, bendrais veiksmais, nužudžius V. B.“, – informavo teismo atstovė.

Pirminiais duomenimis, jaunas vyras buvo nužudytas išgertuvių metu kilus konfliktui. Slepiant nusikaltimą jo kūnas užkastas.

Šiuo metu pareigūnai aiškinasi, koks kiekvieno sulaikytojo vaidmuo įvykdant nusikaltimą.

Teigiama, jog du įtariamieji anksčiau teisti nebuvo, vienam byla baigta baudžiamuoju įsakymu, o ketvirtasis sulaikytasis praeityje teistas net 5 kartus: už du nužudymus bei vagystes.