Gruodžio 24 dieną, 16.16 val., jis vėl paskambino savo mobiliojo ryšio telefonu ir melagingai pranešė apie „užminuotą“ skyrių Respublikinėje Vilniaus psichiatrijos ligoninėje, kurioje šiuo metu gydosi.

Skambintojo asmens tapatybę operatyviai išaiškinę ir ankstesnį grasinimą žinodami pareigūnai neįvedė operatyvinio plano „Skydas“. Iš ligos paaštrėjimo kamuojamo vyro paėmus telefoną, jis pats paliktas gydytojų globoje. Įvykis tiriamas, laukiant kada ligonio sveikata leis atlikti apklausą. Jei jis bus pripažintas veiksniu – teks atsakyti už du žinomai melagingus specialiųjų tarnybų iškvietimus.

Policija įspėja: nei vienas toks melagingas pranešimas Vilniaus apskrities policijos įstaigos prižiūrimoje teritorijoje neliko neišaiškintas, o už pranešimus tenka atsakyti, švelniausiu atveju, pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 186 str. „Žinomai melagingas priešgaisrinės apsaugos, policijos, greitosios medicinos pagalbos ir kitų specialiųjų tarnybų iškvietimas – užtraukia baudą nuo trijų šimtų iki šešių šimtų litų arba administracinį areštą iki trisdešimties parų“.

Jei pranešimas sukelia sunkesnių padarinių, galima atsakomybė ir pagal Baudžiamojo kodekso 285 str. "Melagingas pranešimas apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę".

1. Tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to kilo žmonių sumaištis ar buvo padaryta didelės turtinės žalos, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

2. Tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to buvo iškviestos specialios tarnybos, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu“.