Klaipėdos apskrities policija praneša, kad gegužės 23 d. buvo užfiksuota, jog vienas pramoginio laivo laivavedys neturėjo gelbėjimosi liemenės. Nustatyta, kad vyras vartojo alkoholio, bet leistinos ribos neviršijo.

Jūrų uosto policijos pareigūnai primena, kad laivuose privaloma turėti liemenių ar gelbėjimosi ratų visiems laivu plaukiantiems žmonėms. Nepilnamečiai gelbėjimosi liemenes dėvėti privalo ne tik plaukiant laivu, bet ir plaukiant vandens dviračiu.

Už tokį pažeidimą gresia bauda nuo 16 iki 60 eurų, prasižengus pakartotinai – bauda gali siekti nuo 60 iki 140 eurų. Pareigūnai taip pat primena, kad nuleisti inkarą laivams uosto akvatorijos farvateryje – draudžiama.

Laivavedžiai, vairuojantys 25 AG ir didesnio galingumo pramoginius laivus, privalo turėti laivavedžio pažymėjimą. Uosto akvatorijoje privalu laikytis čia galiojančių eismo taisyklių, būtina žinoti uosto akvatorijoje naudojamų signalinių vėliavų reikšmes ir būti atidžiais – nuolat rūpintis savo ir aplink pramogaujančių ar dirbančių saugumu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją