Lietuvos visuomenę sukrėtusios A. Kilkaus nužudymo bylos pagrindiniam įtariamajam buvo panaikinti įtarimai.

Kaip L. Baltrūno advokatas Rolandas Tilindis DELFI pasakojo, vakar (vasario 21 dieną) jis gavo laišką, kuriame buvo teigiama, kad jo ginamajam šiuo metu yra panaikinti įtarimai baikerio Kilkaus nužudymo byloje. Visgi, advokatas pabrėžė, kad šios nutarties apskundimo laikas dar nepasibaigė, dėl to džiaugtis anksčiau laiko nereikia.

Be viso to R. Tilindis patvirtino, kad jo ginamojo žmonai Daivai Baltrūnienei bei Kazimierui Jakui taip pat buvo panaikinti įtarimai. Jie buvo įtariami padėjus įvykdyti nusikaltimą.

Papildymas 14.57

„Nesurinkus pakankamai duomenų, kad jie padarė nusikalstamas veikas (...) trijų įtariamųjų atžvilgiu yra priimtas nutarimas nutraukti ikiteisminį tyrimą“, – BNS sakė prokuratūros atstovė Rita Stundienė.

Anot jos, šiuo metu atlikti visi procesiniai veiksmai, tačiau įtariamųjų paieška yra tęsiama – gavus svarbių duomenų, ikiteisminis tyrimas būtų iškart atnaujintas.

„Įvertinus ikiteisminio tyrimo metu surinktus duomenis bei nustatytas aplinkybes, daroma išvada, kad šiuo metu yra atlikti visi galimi procesiniai veiksmai ir išnaudotos visos galimybės nustatyti nusikalstamą veiką padariusį asmenį ar asmenis. Tačiau to padaryti nepavyko, todėl ikiteisminis tyrimas yra sustabdomas, tęsiant įtariamojo ar įtariamųjų paiešką“, – teigė R. Stundienė.

DELFI primena, kad baikeris A. Kilkus be žinios dingo 2017 spalio 15 d., apie 17 val. Vilniuje. Vyras iš namų išvažiavo „Harley Davidson“ motociklu.

Žinoma, kad baikeris tądien telefonu kalbėjosi su L. Baltrūnu ir yra užfiksuota, jog šis nuvyko į Trakus, kur jie susitiko. Kas buvo vėliau, neaišku.

A. Kilkui priklausantis mobiliojo ryšio telefonas buvo rastas nuošalioje vietoje Vilniuje, o motociklas – Varėnos rajone.

Tyrimą atliekantys pareigūnai ne kartą šukavo miškingas vietoves prie Trakų bei Aukštadvario, kur gyvena L. Baltrūnas, tačiau jokių svarbių įkalčių nebuvo rasta.