Naujojo Džersio miesto Toms Riverio policija nurodė, kad keturmetis paėmė šautuvą ir pašovė savo draugą, buvusį maždaug už 14 metrų. Kol kas neaišku, kodėl ginklas iššovė.

„Berniukai žaidė, - policijos vadas Michaelas Mastronardy sakė per spaudos konferenciją. - Keturmetis nuėjo namo, paėmė iš namo šautuvą. (...) Nuaidėjo šūvis, ir šešiamečiui buvo pataikyta į galvą“.

Sužeistas berniukas gydomas ligoninėje, o jo būklė buvo sunki.

Tuo tarpu Tenesyje kitas keturmetis paspaudė užtaisyto pistoleto gaiduką ir nušovė vieno vietos šerifo įgaliotinio, kuriam priklausė tas ginklas, žmoną.

„Akimirksniu - kalbame apie kelias sekundes - tas vaikas įėjo į kambarį jiems nežinanti, pagriebė ginklą ir jis iššovė“, - Vilsono apygardos šerifas Robertas Bryanas pasakojo vietos televizijai.

„Atrodo, jog tai buvo tragiškas nelaimingas atsitikimas, - jis sakė laidai "USA Today“. - Jo (šerifo įgaliotinio) namuose paprastai nebūdavo mažų vaikų, o jo ginklai būdavo užrakinami prieš išeinant“.

Per incidentus su šaunamaisiais ginklais Jungtinėse Valstijose kasmet žūva apie 31 tūkst. žmonių, dažniausiai - nuo savo rankos. Tik apie trečdalis tų mirčių laikomos žmogžudystėmis.