Teismas pranešė, kad kaltinamojo K. B. atsakomybę lengvinančia aplinkybe laikytina tai, kad jis prisipažino ir nuoširdžiai gailėjosi. Jo atsakomybę sunkinančių aplinkybių nenustatyta. Kaltinamojo K. B. padaryta nusikalstama veika – baudžiamasis nusižengimas, tačiau jis nusikalto turėdamas du neišnykusius teistumus, neatlikęs ankstesnės bausmės – nesumokėjęs nuosprendžiu paskirtos baudos, todėl jam skirtina vidutinio griežtumo bausmė – laisvės apribojimas. Kadangi kaltinamasis K. B. prisipažino kaltas, byla išnagrinėta atlikus sutrumpintą įrodymų tyrimą, todėl paskirtoji bausmė mažinama vienu trečdaliu.

Kaltinamasis K. B. teisme paaiškino, kad su nepilnamete susipažino 2020 m. vasaros pabaigoje kaime, krepšinio aikštelėje. Jis žinojo, kad ji yra moksleivė, 15 metų amžiaus.

2020 m. spalio 15 d. jis važiavo pirkti keturračio ir pasikvietė nepilnametę kartu važiuoti pasivažinėti. Važiuojant jis gėrė alų, o mergina – girą. Kaltinamasis, grįžęs namo, nusipirko degtinės, namie turėjo alaus. Susėdus kambaryje gerti alkoholinių gėrimų, jis pasiūlęs išgerti ir nepilnametei. K. B. alkoholį gėrė kartu su broliais, kartu su jais prie stalo sėdėjo ir nukentėjusioji. Kaltinamasis sakė, tikrai matęs, kad mergina gėrė alų. Ar ji gėrė degtinę, neprisimena. Nuo išgerto alkoholio jis greitai apsvaigo, todėl ne visas aplinkybes gerai prisimena. Kitą dieną jis su broliais vėl gėrė, kartu su jais alų gėrė ir nukentėjusioji.

Teismas nustatė, kad kaltinamasis K. B. nuo 2020 m. spalio 15 d. vakaro iki 2020 m. spalio 16 d. ryto, tikslus laikas ikiteisminio tyrimo metu nenustatytas, Kelmės rajone, žinodamas, kad nukentėjusioji yra nepilnametė, davė jai gerti stiprių svaigiųjų gėrimų – degtinės ir alaus.

Kaltinamasis sakė tikrai matęs, kad mergina gėrė alų. Ar ji gėrė degtinę, neprisimena. Kaltinamasis pats kartu su ja gėrė, numatydamas, kad nepilnametė apsvaigs nuo alkoholio ir to norėdamas, taip nugirdė nepilnametę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)