Kauno apylinkės teismas praneša, kad praeityje 3 kartus teistas vyras kaltinamas, jog maždaug 2010 metais Kaune ir Kauno rajone subūrė organizuotą grupę.

Manoma, kad jos nariai parengė sunkių nusikaltimų planą ir pasiskirstė vaidmenimis bei užduotimis.

Grupuotės vadeiva kaltinamas daugiau nei 2 metus vadovavęs organizuotos grupės nariams ir koordinavęs jų veiklą. Manoma, jog vienas kaltinamų, jau 13 kartų teistas, su dviem bendrininkais klastojo tikrus ir gamino netikrus dokumentus. Jie buvo pateikti vienos kreditų unijos darbuotojams. Šie buvo suklaidinti ir suteikė paskolas grupės narių kontroliuojamoms ir faktiškai valdomoms bendrovėms. Apgaulės būdu pasisavinta – 565 000 Lt.

Taip pat grupuotės vadeiva kaltinamas su bendrininkais iš kredito unijos apgaule įgijęs 530 000 Lt, 700 000 Lt ir 604 000 Lt paskolas.

Įtariama, kad kaltinamieji apgaule įgijo ir 950 000 Lt bei 1 mln. 200 tūkst. Lt kredito unijos suteiktas paskolas.

Bylos duomenimis, kaltinamieji imitavo didelės vertės žemės sklypų pirkimo-pardavimo sandorius tarp jų pačių valdomų įmonių. Sandoriai buvo finansuojami paskolų lėšomis. Joms gauti buvo įkeičiami sklypai, iš anksto žinant, kad paskolos nebus grąžintos, o įkeičiamas turtas yra neadekvačiai mažos vertės.

Vienas kaltinamųjų kreipėsi į turto vertintoją, o ši suklastojo nekilnojamojo turto vertės pažymą. Joje nurodė nepagrįstai didelę planuojamojo įsigyti žemės sklypo vertę. Turto vertintoja dėl to jau pripažinta kalta.

Du grupuotės nariai įkalbėjo žmogų tapti vienos iš įmonių akcininku ir direktoriumi, bet neatskleidė jam, kad tos įmonės tikslas – apgaule įgyti didelės vertės kredito unijos turtą.

Vyras už 500 Lt mėnesinį atlygį atstovavo įmonę ir pasirašinėjo visus jam pateikiamus dokumentus.

Vienas grupuotės narių mirė, nesulaukęs teismo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją