Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informavo, kad penktadienį 18.55 val. policijos pareigūnai pranešė, kad Kaune, Prancūzų g., reikalinga pagalba patekti į butą.

Atvykus paaiškėjo, kad bute užsirakinęs vyriškis, turintis šaunamąjį ginklą. Į įvykio vietą buvo iškviesti policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai, tačiau jiems durų laužti nereikėjo - įtariamasis pats jas atidarė.

Pareigūnai sulaikė įtariamąjį, ugniagesiai įvykio vietoje budėjo saugiu atstumu.

Atvyko dėl smurto

Kauno policija nurodė, kad sausio 14 d., 18.11 val., pareigūnams į Prancūzų gatvę atvykus dėl smurto artimoje aplinkoje, 1968 m. gimęs vyras pagrasino panaudoti ginklą, jei policija bandys patekti į butą.

Po derybų pareigūnai pateko į butą bei sulaikė vyrą, kuris pristatytas į Kauno ligoninę. Bute rastas ir paimtas dujinis revolveris.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 286 str. ir 253 str. 1 d., dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui ir neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)