Nusikaltėliams, nukentėjusiojo 38 metų R. A. manymu, įsigauti namo vidun ir susirasti grobį užteko valandos. Gali būti, kad vagys apsisuko daug greičiau.

Peršasi išvada, kad būtent šis taikinys pasirinktas neatsitiktinai, kad greičiausiai iš anksto žinota apie riebų kąsnelį ir, svarbiausia, turėta informacijos, kur namo viduje jo konkrečiai ieškoti.

Žaliakalnio policijos komisariate R. A. spėjo, kad plėšikai apsilankė tarp 15.30 ir 16.30 val. Pareigūnams jis nurodė, kad nusikaltėliai į vidų patekti galėjo atstūmę pirmo aukšto langą. Signalizacija nesuveikė, nes jos nebuvo.

Policijos turimais duomenimis, iš namo dingo 7000 eurų, 75 000 litų, 500 JAV dolerių, balto metalo moteriškas laikrodis „ORINOX“. R. A. nurodęs, kad žala siekia beveik 104 tūkst. litų. Turtas nedraustas.

Pareigūnai pastebi, kad atvejų, kai iš namo ar buto dingsta didelės pinigų sumos, pastaruoju metu pasitaiko gana dažnai. Panašus ir braižas. Dauguma atvejų į vidų nusikaltėliai patenka per langą.Tačiau panašu, kad patarimai namuose nelaikyti daug pinigų, negelbsti.

Vasario 1 dieną panašiu būdu didžiulės pinigų sumos ir brangių daiktų neteko 27 metų kaunietė S. A. Ji neteko 13,5 tūkst. litų, 13 tūkst. Anglijos svarų sterlingų (tai yra beveik 65 tūkst. litų), juvelyrinių dirbinių, dviejų laikrodžių. Visa tai, moters teigimu, dingo iš jos pirame aukšte buto P. Lukšio gatvėje.