Teismas pranešė, kad M. S. nuteistas už tai, kad 2021 m. balandžio 22 d., apie 14.00 val. Kaune, daugiabučių kieme, vairuodamas automobilį nesilaikė visų būtinų atsargumo priemonių, važiuodamas atbulas nepraleido kito eismo dalyvio – pro automobilio galinę dalį ėjusios pėsčiosios, ją partrenkė ir paglemžė po automobilio platforma, padarydamas sunkius daugybinius sužalojimus, dėl kurių pėsčioji mirė.

Teisminio nagrinėjimo metu M. S. savo kaltę pripažino, paaiškino, kad važiuodamas į priekį matė pro vairuojamo autobusiuko galą praeinant senyvo amžiaus moterį. Po to sustojo, palaukė apie 15 sekundžių, kol ji praeis. Ji pateko į akląją zoną ir jis jos nematė, todėl važiavo atbulas.

Skiriant bausmę kaltinamajam M. S., teismas atsižvelgė į tai, kad jis padarė neatsargų nusikaltimą, dėl nusikalstamo nerūpestingumo. „M. S. laikomas neteistu, turi galiojančią administracinę nuobaudą. Šiuo metu jis niekur nedirba, nurodė, jog planuoja įsidarbinti pavėžėju, automobilį vairavo blaivus, atsiprašė nukentėjusiųjų.“ – rašoma teismo nuosprendyje.

Teismas, atidėdamas paskirtos laisvės atėmimo bausmės vykdymą, motyvavo tuo, kad kaltininkas anksčiau neteistas (laikomas neteistu), padarė neatsargų nusikaltimą, yra jauno amžiaus, planuoja įsidarbinti ir atlyginti išlaidas ir dalį jų atlygino.

Pažymėtina, kad nukentėjusiųjų patirtą neturtinę žalą atlygino draudimo bendrovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją