Karinių oro pajėgų Ginkluotės ir technikos remonto depo vadas pulkininkas leitenantas Germanas Kaktavičius tokį karininko poelgį vertina neigiamai, o girtą pagautą pavaldinį charakterizuoja teigiamai: „Geras buvo darbuotojas, geras specialistas, jokių nusiskundimų dėl jo negauta, buvo ne kartą skatintas. Buvo patyręs — nuo 1992 metų Lietuvoje kariuomenėje“.

Jis BNS informavo, kad dabar yra aiškinamasi, ar karininkui buvo pasibaigęs komandiruotės laikas, nes nuo to priklausys jo ateitis Karinėse oro pajėgose.

„Jis buvo sulaikytas neblaivus mieste, penktadienį apie 13 val., buvo pristatytas iš pradžių į policijos areštinę, paskui perduotas Karo policijai. Jis buvo neuniformuotas. Prieš įvykį - ketvirtadienį ir penktadienį buvo išvykęs į komandiruotę į Palangą ir dabar aiškinamasi, ar karininkui buvo pasibaigusi komandiruotė, ar tas įvykis buvo ne tarnybos metu. Tai paaiškės pirmadienį-antradienį. Mano žiniomis, buvo ne tarnybos metu, nes jie jau grįžinėjo iš komandiruotės, todėl buvo ne tarnybos metas, bet tyrimas viską išsiaiškins“, - BNS teigė G. Kaktavičius.

Jis abejoja, ar karininkas galėjo būti neblaivus ir komandiruotėje ar ten girtauti. Pasak jo, karininko ateitis priklausys nuo Karo policijos tyrimo: „Jeigu vis dėlto tai buvo tarnybos metu, jeigu bus paneigta, kad jis buvo civiliais drabužiai apsirengęs, o bus išsiaiškinta, kad jis vis tik buvo su uniforma, manyčiau, kad išvados bus atitinkamos, bet kiek žinau, jis buvo neuniformuotas, civiliai apsirengęs, o kur buvo jo uniforma išsiaiškins Karo policija“, — teigė G. Kaktavičius.

Karinių oro pajėgų Ginkluotės ir technikos remonto depo vadas tvirtino su pagautu išgėrusiu karininku dar nesikalbėjęs. „Vakar (penktadienį - BNS) nebuvo galimybių, šiandien — irgi“, - teigė jis.